Slăbeşte fără dietă în 10 paşi

1 57731 original jpg jpeg

Vacanţa se apropie şi îţi doreşti să arăţi cât mai bine, într-un timp cât mai scurt, însă nu îţi surâde deloc ideea de a ţine o dietă. Nici nu e nevoie să recurgi la una, ci doar să incluzi câteva obiceiuri în rutina ta zilnică.

1. Inspiră profund

Nu este o glumă:inspiraţia profundă,urmată de o expiraţie asemănătoare,chiar ajută. Exerciţiile de respiraţie reduc nivelul cortizolului,hormonul răspunzător de creşterea în greutate atunci când este secretat în cantităţi mari,chiar dacă faci sport. Mărind cantitatea de oxigen din organism,nu vei face altceva decât să îţi accelerezi metabolismul şi să elimini mai mult dioxid de carbon,fapt care va determina celulele să consume mai multă energie.

2. Urcă scările

Înlocuieşte obiceiul de a lua liftul cu urcatul scărilor. Este foarte eficient,în special după o zi de muncă,în care musculatura corpului are nevoie să fie pusă în mişcare. Încearcă să integrezi acest obicei în viaţa de zi cu zi,renunţând la scările rulante ori de câte ori ai ocazia,şi vei vedea că pe lângă o siluetă armonioasă,vei avea şi o rezistenţă mărită la efort.

3.  Fă exerciţii cu greutăţi

Una dintre cele mai eficiente metode de slăbit o reprezintă exerciţiile cu greutăţi. Pentru început,nu ai nevoie de unele mari,însă este necesar să le foloseşti de cel puţin 3 ori pe săptămână. Începe prin a folosi sticle de plastic de 500 ml,pe care le umpli mai întâi cu apă,apoi cu nisip. Ţine-le în mâini când faci mişcări de rotaţie ale braţelor sau când alergi. Exerciţiile cu greutăţi ard caloriile şi îţi tonifică muşchii.  

4. Bea două pahare de apă înainte de masă

Bea apă înainte de fiecare masă. Acest truc simplu îţi va da senzaţia de saţietate şi îţi va reduce apetitul,ajutându-te totodată să îţi accelerezi metabolismul,ceea ce înseamnă că vei arde mai multe calorii. Adaugă în apă sucul unei lămâi,care te va ajuta să scapi de toxinele din corp.

5. Fă plimbări lungi

Este demonstrat faptul că mersul nu face doar „piciorul frumos“,ci te şi ajută să dai surplusul de kilograme jos. În urma unei ore de mers pe jos,în ritm normal,poţi arde în jur de 255 de calorii,iar în ritm alert,391 de calorii. Renunţă la mijloacele de transport în comun ori de câte ori ai ocazia şi ieşi la plimbări lungi,în parc,pentru a-ţi oxigena şi plămânii cu această ocazie.

6. Mănâncă picant

Mâncarea picantă conţine capsaicină,o componentă activă din ardeiul iute,care scade apetitul şi grăbeşte procesul de ardere al grăsimilor din organism. Totodată,metabolismul se va îmbunătăţi şi nivelul de zahăr din sânge se va echilibra. Dacă nu suferi de probleme gastrointestinale,mâncarea picantă te ajută deci să slăbeşti.

7. Foloseşte farfurii mici

Acesta este un truc folosit pentru a păcăli creierul,care va crede că a primit suficientă mâncare şi va experimenta o stare de saţietate mult mai devreme,chiar dacă meniul a fost compus doar din alimente sănătoase.

8. Caută înlocuitori de zahăr

Găsit cel mai adesea în dulciuri şi în sucuri,zahărul este inamicul numărul 1 al siluetei. Ce poţi face? Simpla înlocuire a dulciurilor cu fructele şi a sucului cu apa te va scuti de excesul de zahăr şi implicit de caloriile în plus. Dacă îţi doreşti să foloseşti un înlocuitor natural pentru zahăr, alege îndulcitorul din extract de Stevia.

9. Nu sări peste micul dejun

Este greşit să crezi că,dacă vei sări peste micul dejun,vei reuşi să slăbeşti. În realitate,aceasta este cea mai importantă masă a zilei. Dacă o vei rata,pe lângă faptul că îţi vei încetini metabolismul,vei ajunge să mănânci mai mult pe parcursul zilei. La fel de importantă este şi cina,care ar fi bine să fie uşoară şi să nu fie consumată la ore târzii.

10. Acordă atenţie odihnei

Lipsa somnului declanşează partea creierului care controlează nevoia de a mânca  -şi dacă obişnuieşti să te culci târziu,vei dori să ronţăi ceva înainte de culcare. În plus,acest obicei nesănătos va încetini producţia de leptină,hormonul răspunzător pentru senzaţia de saţietate şi,în acelaşi timp,va creşte secreţia de grelină,hormonul care măreşte pofta de mâncare.Recente

Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg