Ştii la ce e bună cura cu orez?

În lume există peste 3000 de varietăţi de orez, care fac deliciul a milioane de consumatori. Şi pe bună dreptate: orezul nu e doar gustos, ci şi sursă bogată de vitamine şi minerale esenţiale.
Ce orez e mai bun
Orezul recoltat ca atare şi nedecorticat se numeşte paddy,celui curăţat de pleavă i se zice cargo. Orezul semi-complet a suferit o primă prelucrare,iar cel alb este cel la care prelucrarea a eliminat întregul strat proteic de la suprafaţă. După decorticare,orezul pierde o bună parte din vitamine şi oligoelemente – deci cel mai sănătos este orezul cel mai puţin prelucrat,adică cel complet.
Efectele sale benefice asupra sănătăţii sunt recunoscute:este antiscorbutic,antiinflamator,astringent,energizant,diuretic,nutritiv,regenerator.
Citeşte şi:
Simptome care anunţă probleme renale
Remedii care te scapă de indigestie
Reţete utile
Iată câteva reţete utile în gestionarea diferitelor boli:
- Apa de orez:se prepară din 20-25 g orez la 1 litru de apă. Se bea în caz de diaree – în special la copii.
- Regimul Oshawa de revitalizare şi remineralizare recomandă o cură de 10 zile,doar cu preparate pe bază de grâu,orez,hrişcă şi mei. Singurul condiment admis e saera grunjoasă. Dieta permite o detoxificare foarte bună şi refacerea organismului după boli serioase – inclusiv,se zice,după cancer. Consultul unui specialist în nutriţie se impune.
- Cura cu orez se recomandă şi în cazul hiperazotemiei – creşterea cantităţii de azot din sânge. Se consumă zilnic 250 g orez fiert,timp de 3 zile.
- Cataplasmele cu făină de orez pot remedia inflamaţiile pielii.
- Fiert în supe şi ciorbe,orezul ajută digestia.