Sucul de castraveţi topeşte grăsimile

1 75115 original jpg jpeg

Crocanţi şi răcoritori, castraveţii sunt ingredientul nelipsit al salatelor de vară. Îi poţi consuma ca atare sau trece printr-un blender, pentru a-i transforma în suc. Varianta lichidă reprezintă o băutură nutritivă perfectă, dacă intenţionezi să scapi de câteva kilograme în plus.

Are un aport caloric mic

Un pahar cu suc de castraveţi îţi are o valoare energetică de doar 16 calorii – e ideal deci în curele de slăbire! Îţi asigură şi o parte din necesarul zilnic de magneziu,potasiu,vitamina C şi K. Înlocuieşte cu succes sucurile acidulate din comerţ,care nu fac decât să te îngraşe. Dacă-l bei măcar o dată pe săptămână,te ajută să scapi treptat de grăsimile acumulate.

Te hidratează

Castravetele conţine 95% apă,iar lichidele sunt necesare în procesul de slăbire. Sucul de castraveţi,la fel ca cel obţinut din pepene,lămâie sau ţelină,este hidratant,îţi reduce pofta de mâncare şi prelungeşte starea de saţietate,prin simplul fapt că previne deshidratarea. Are şi efect diuretic,ducând la eliminarea toxinelor.

Combate retenţia de apă

Dacă reţii apă şi eşti balonată,sucul de castraveţi va alunga aceste neplăceri. Seminţele de castravete previn constipaţia. Sucul are în compoziţie magneziu,care reglează tranzitul intestinal,deci te fereşte de balonare.

Accelerează metabolismul

Sucul de castraveţi şi lămâie topeşte grăsimile,mai ales dacă îl bei înainte de culcare. În timpul somnului,activitatea metabolică scade,iar acest elixir începe să acţioneze asupra stratului adipos. Amestecă într-un blender un castravete fără coajă,o lămâie,câteva fire de pătrunjel,o linguriţă de ghimbir,una de suc de aloe vera şi o jumătate de pahar de apă. Aloe vera şi ghimbirul sunt cunoscute pentru efectul de stimulare a metabolismului.

Subţiază talia

Dintr-un castravete,o mână de frunze de spanac şi un măr verde îţi prepari la blender o băutură cu efect de reducere a circumferinţei taliei. Dacă îţi place ghimbirul,poţi rade puţin în sucul obţinut. Trebuie băut imediat,pentru a nu-şi pierde din proprietăţile nutritive. În acest mod,dai organismului minerale (potasiu,calciu,magneziu,fibre,fier) şi vitamine (A,B,C,E,şi K).

Te împiedică să te îngraşi la loc

În amestec cu sucul de ananas,cel de castravete devine mai dulce,te ajută să slăbeşti,dar şi să eviţi efectul yo-yo care te aduce în situaţia de a pune la loc kilogramele pierdute. Sucul final va conţine mai multă vitamina C şi bromelină,o substanţă din ananas care accelerează metabolismul. Studiile au arătat că vitamina C joacă un rol important în prevenirea obezităţii şi în permite corpului să intensifice cu până la 30% arderile depozitelor de grăsimi,mai ales în timpul exerciţiilor fizice.

Sfat

Bea sucul de castraveţi ca atare sau în combinaţie cu suc de morcovi sau de sfeclă,cu un pic de ardei iute (chili) măcinat,pentru a-i da un gust mai bun,dulce sau picant.