Supă de ceapă pentru rinichi

1 73935 original jpg jpeg

Ceapa este una dintre cele mai cunoscute şi importante alimente medicinale. Cu proprietăţi depurative, antiseptice şi diuretice, aceasta este remediul ideal pentru a lupta împotriva oricăror probleme legate de rinichi - cum ar fi infecţiile urinare, pietrele la rinichi sau retenţia de lichide.

În acest articol vei descoperi cum poţi avea grijă de rinichi şi cum îi poţi curăţa,cu o cură de supă de ceapă,de 9 zile. Vei observa imediat rezultatele şi rinichii tăi îţi vor mulţumi pentru asta.

Proprietăţile cepei

Ceapaeste bogată în elemente precum calciu,magneziu,clor,cupru,fier,fosfor,iod,siliciu,sulf etc. De asemenea,conţine vitaminele A,B,C şi E. Asta face din ceapă un bun diuretic,fiind aliatul perfect în problemele privind retenţia de lichide,edeme,mâini umflate.

De asemenea,este bogată în antioxidanţi,luptând cu inflamaţia. Fiind şi antiseptică,antimicrobiană şi anti-fungică,leguma ajută la lupta împotriva infecţiilor cauzate de bacterii,microbi şi ciuperci.

Aceasta îmbunătăţeşte respiraţia şi te protejează de boli cardiovasculare.

Prepararea supei de ceapă

Pentru a face supa de ceapă, fierbi două cepe  în doi litri de apă.  Ca o opţiune,poţi adăuga crenguţe de pătrunjel,care vor contribui,de asemenea,la curăţarea rinichilor. Bea cantitatea de doi litri de supă zilnic. Poţi face cantitate dublă sau triplă şi o ţii în frigider pentru cel mult două sau trei zile.

Cum să o mănânci

Pe parcursul zilei,în afara meselor,mănâncă supa cu inghiţituri mici. Ai grijă ca aceasta să fie la temperatura camerei,dacă este posibil.  Dacă simţi nevoia,poţi adăuga un pic de suc ​​de lămâie.

Este recomandat să consumi cel puţin două pahare pe stomacul gol,cu ​​cel puţin o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Încearcă să termini cei doi litri de supă,zi de zi,înainte de amiază,pentru a preveni nevoia de a merge la baie pe timp de noapte.

Cura de 9 zile

Împreună cu consumul de supă,  urmează aceste sugestii:

Renunţă la sare şi la alimentele sărate.  Poţi adăuga în loc un înlocuitor de sare pe care îl găseşti în formă lichidă în magazine sau în farmacii.

Redu consumul de proteine ​​animale  (în special consumul de carne,lapte şi produse lactate) şi acordă prioritate proteinelor ​​vegetale. Nişte legume excelente pentru rinichi sunt fasolele. Alte surse de proteine ​​vegetale,în afară de legume,sunt fructele uscate şi ciupercile. Poţi mânca,de asemenea,ouă şi un pic de peşte,chiar dacă acestea sunt proteine animale.

Evită zahărul rafinat şi produsele zaharoase.  Foloseştei miere sau stevia pentru a îndulci.