Tipuri de ovăz pentru o alimentaţie sănătoasă

1 75047 original jpg jpeg

Recomandat de toţi nutriţioniştii la micul dejun sau înainte de culcare, ovăzul îmbunătăţeşte sănătatea şi starea de spirit! Iată care sunt tipurile de ovăz!

Consumat adesea în Marea Britanie,Irlanda,Germania sau în ţările nordice,terciul de ovăz a fost preparat chiar şi de strămoşii noştri.

Când vei merge la cumpărături,vei constata că există mai multe tipuri de ovăz. Iată care sunt acestea:

Ovăzul integral

Acest tip de ovăz este aburit înainte şi de aceea este mai uşor de gătit. Mai mult decât atât,este bogat în proteine,oferind corpului aportul de energie de care are nevoie zilnic.

Ovăzul scoţian

Aceste cerealesunt bogate în nutrienţi şi au o textură fină. Odată combinate cu apa fiartă,devin cremoase şi uşor de preparat. De aceea,ovăzul scoţian este consumat de sute de ani,dinainte ca moara de măcinat cereale să fie inventată.

Fulgi de ovăz

Sunt obţinuţi din boabe de ovăz decorticat,iar prepararea lor durează aproape o oră din clipa în care ai pus apa la fiert. Aceştia sunt cei mai hrănitori dintre toate tipurile de cereale integrale.

Ovăzul tăiat cu lama de oţel

Acesta mai este numit şi ovăzul irlandez şi se prepară în aproximativ 20 de minute. Are o textură dură înainte de gătire,dar este mai elastic decât cel integral.

1 cană de ovăz irlandez

2 pahare mari de apă sau lapte

Indicaţii:

- În noaptea dinainte de a mânca terciul de ovăz,fierbe rapid apa.

- Adaugă încet ovăzul şi amestecă bine până când apa va începe să fierbă din nou.

- Opreşte focul,acoperă terciul şi lasa-l aşa peste noapte.

- A doua zi dimineaţă,adaugă apă sau lapte,apoi strecoară-l şi reîncălzeşte-l.

- La final,decorează-l cu nuci,scorţişoară,miere sau fructe.

Poftă bună!