Cum să mănânci ciocolată fără să îţi strici silueta. 5 trucuri simple, dar eficiente

1 ciocolata jpg jpeg

Toată lumea iubeşte cicocolata. Este unul dintre cele mai gustoase alimente din lume, însă se spune că acest desert vine la pachet cu multe calorii şi că ar fi un „duşman‟ al siluetei. Nimic mai fals! Putem mânca ciocolată şi fără să ne îngrăşăm. Iată cum!

Dacă vrei să-ţi menţii silueta şi să nu te îngraşi nu este nevoie să ţii o dietă strictă sau să refuzi anumite alimente pe care le adori. Tot ce trebuie să faci este să înlocuieşti alimentele calorice cu alternative sănătoase şi gustoase. De pildă, ciocolata clasică poate fi consumată sub diverse forme, mai sănătoase şi care nu aduc consecinţe nedorite. Care sunt cei mai simplii înlocuitori pentru ciocolata clasică?

Ciocolata neagră

Spre deosebire de variantele cu lapte sau cu diverse arome, ciocolata neagră reprezintă fără doar şi poate o opţiune mai sănătoasă. În primul rând, conţine mai puţin zahăr. În plus, flavonoidele pe care ciocolata neagră le conţine ajută celulele din corp să funcţioneze mai eficient. E important să alegem variantele care conţin cel puţin 70% cacao pură şi să o consumăm în cantităţi mici. Ciocolata neagră este un antioxidant foarte bun.

Pudra de cacao

stanga
dreapta
2 gianluca mech nutritionist 11 jpg jpeg

La fel ca ciocolata neagră, pudra de cacao are un gust delicios şi este bogată în vitamine şi minerale. Spre exemplu, fier şi magneziu, care îmbunătăţesc funcţionarea celulelor roşii din sânge. Este vorba despre pudra cacao pură, neîndulcită. Varianta neprocesată are, de obicei, o culoare ceva mai deschisă şi un gust intens fructat.

Roşcove

Pudra de roşcove seamănă foarte bine cu cea de cacao. Are totuşi o textură şi un gust diferit, mai blând. Conţine foarte puţine calorii şi nu conţine cofeină. Poate fi folosită ca înlocuitor de cacao în diferite deserturi şi creme fără zahăr.

Boabe de cacao

Pe piaţă se găsesc boabe de cacao ecologice. Ele pot fi consumate ca atare sau amestecate cu iaurt, miere, etc. Ele ajută la sănătatea inimii şi sistemului cardiovascular, suprimă apetitul şi protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Gustări sănătoase fără zahăr 

La dietă, putem mânca şi dulciuri şi gustări delicioase, fără zahăr. De pildă, nutriţionistul Gianluca Mech, a lansat linia de produse „Glicemic Friendly‟, care conţine gustări şi dulciuri delicioase special concepute pentru cei care vor să slăbească ori vor să îşi menţină silueta, pentru diabetici sau pentru cei ce ţin o dietă ketogenică: „Am aplicat reţeta Glicemic Friendly pentru multe tipuri de alimente care, îmi mod normal, ar fi pline de zahăr şi nu ar fi indicate celor cu diabet sau celor care vor să slăbească. Aşadar, avem cornuri, biscuiţi cu diferite arome, brioşe, praline, mini fursecuri, alune învelite în ciocolată, şi multe altele, fără conservanţi sau înlocuitori nocivi ai zahărului‟, explică Gianluca Mech.

Sursă foto: Shutterstock