3 alimente care-ţi prelungesc viaţa

1 76243 original jpg jpeg

În timp ce unii oameni se tem de bătrâneţe, alţii îşi doresc să trăiască cât mai mult. Însă, în comparaţie cu animalele - la care instinctul de supravieţuire este mult mai puternic - noi privim viaţa ca un dar, aşa că facem tot ce putem ca să supravieţuim.

Pot exista mai multe cauze de deces. Unele dintre cele obişnuite sunt bătrâneţea, afecţiunile grave şi accidentele. Dar facem tot ce putem şi luăm măsuri de precauţie pentru a supravieţui, iar sănătatea este factorul-cheie pentru o viaţă lungă. Prin consumul de alimente sănătoase, prin practicarea de exerciţii fizice, prin menţinerea greutăţii corporale şi prin tratarea afecţiunilor, reuşeşti să te menţii sănătoasă şi să ai o viaţă lungă.

Secretul longevităţii

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au aflat secretul longevităţii, bazându-se pe obiceiurile familiei Donnelly din Irlanda de Nord. În familia Donnelly, majoritatea membrilor au trăit o viaţă sănătoasă, ajungând până la vârsta de 93 de ani. Toţi membrii familiei au trăit în total 1075 de ani!

Când oamenii de ştiinţă au vorbit cu această familie pentru a afla secretul longevităţii, ei au spus că mănâncă în fiecare zi o mâncare simplă – un amestec de fulgi de ovăz fierţi în lapte şi îndulciţi cu gem de mere –, dar foarte nutritivă.

Fulgii de ovăz

Datorită conţinutului ridicat de fibre, fulgii de ovăz au capacitatea de a elimina toxinele acumulate în organism şi de a creşte nivelul de energie.

Laptele

Laptele este sursă bogată de proteine şi calciu, minerale care menţin oasele sănătoase, în ciuda vârstei.

Gemul de măr

Mărul conţine antioxidanţi care stimulează regenerarea celulară, încetinind procesul de îmbătrânire.

Familia Donnelly din Irlanda de Nord combină aceste alimente sănătoase cu exerciţii fizice. Ei mănâncă amestecul de fulgi de ovăz fierţi în lapte şi îndulciţi cu gem de miere de două ori pe zi, potrivit cercetătorilor.