3 combinaţii alimentare pe care le faci greşit

1 76636 original jpg jpeg

Ştiai că există anumite alimente a căror combinaţie poate fi dăunătoare pentru sănătate? Astfel de combinaţii alimentare ar trebui evitate, deorece ele împiedică absorbţia corectă a substanţelor nutritive esenţiale.

Uneori, amestecarea anumitor alimente nu este o idee bună şi aceste combinaţii arată acest lucru. Nu toţi micronutrienţii sănătoşi şi vitaminele funcţionează bine împreună. De fapt, uneori chiar îşi pot bloca absorbţia reciproc.

Există lucruri pe care le puteţi face pentru a reduce probabilitatea de a face aceste combinaţii nedorite. Cea mai bună opţiune este să consumi mâncăruri sănătoase care nu amestecă mai mult de cinci elemente.

Substanţele nutritive esenţiale care nu reacţionează bine împreună sunt:

Fier

Această substanţă nutritivă este responsabilă de stimularea sistemului imunitar şi a energiei, prevenind stresul şi depresia. Alimentele care sunt sursă de fier sunt: carnea roşie, ficatul, fulgii de ovăz, fasolea şi mazărea. În plus, fierul acţionează foarte bine împreună cu vitamina C, deoarece ea ajută în absorbţia corectă a fierului. Citricele, ardeiul gras roşu şi varza conţin vitamina C.

Zinc

Printre alimentele bogate în zinc se numără următoarele: seminţele de dovleac, nucile, ficatul, fasolea, seminţele de pin. Datorită acestui mineral, imunitatea este întărită, avem mai multă energie, capacitatea de memorare creşte, oasele, părul şi unghiile devin puternice. În plus, sunt prevenite afecţiuni ca diabet şi artrită.

Zincul merge foarte bine cu mangan, care poate fi asimilat de organism din struguri, căpşuni, afine şi zmeură, dar şi din legume ca morcov, fasole, sfeclă roşie, spanac, ceapă, usturoi. Nu este recomandat să le consumi împreună cu produse lactate, cafea, ceai, ciocolată. În plus, nu le combina nici cu produse bogate în calciu şi fibre.

Calciu

Acest mineral poate fi asimilat de organism din produse lactate – lapte, iaurt, brânză, smântână.În plus, calciul întăreşte oasele şi dinţii. El poate fi combinat cu alimente bogate în potasiu, substanţă nutritivă care poate fi luată din caise uscate şi stafide. În schimb, produsele lactate pot avea efecte secundare când sunt combinate cu morcov, dovleac, sfeclă roşie, varză şi ridichi.

Credit foto: www.health.com



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg