5 alimente care combat stresul

1 70397 original jpg jpeg

Stresul este un duşman major al sănătăţii noastre, dar mulţi dintre noi îl acceptă ca pe un lucru normal şi nu încearcă să-i reducă efectele nocive. Iată o listă de câteva alimente care, consumându-le regulat, vor reduce stresul şi efectele sale dăunătoare.

Fructele de pădure (zmeura,afinele,murele)

Bogate în antioxidanţi care ajută la circulaţia sângelui şi previn îmbătrânirea prematură a pielii,de multe ori cauzată de stresul cronic,fructele de pădure conţin cea mai mare cantitate de acid elagic-o substanţă care ajută la eliminarea toxinelor din organism,reglând în acelaşi timp şi nivelul colesterolui.

Legumele cu frunze

Consumă cât de des poţi broccoli,conopidă,varză,varză creaţă şi salată. Aceste legume conţin compuşi de sulf care stimulează enzimele importante pentru stoparea şi prevenirea răspândirii celulelor canceroase.

Peştele gras

Toate tipurile de peşte gras,cum ar fi macroul,somonul,păstrăvul şi sardinele sunt bogate în acizi graşi omega-3,magneziu şi zinc. Toate aceste substanţe au efecte benefice asupra funcţiei cerebrale,asupra sănătăţii inimii şi reduc consecinţele stresului asupra organismului.

Ciocolata

Studiile au arătat că 40 de grame de ciocolată neagră pe zi poate ajuta o persoană să facă faţă stresului,prin eliberarea în creier a hormonului fericirii,cunoscut sub numele de endorfină.

Nucile

Sunt bogate în vitamina B,zinc,magneziu şi acizi graşi omega 3-substanţe nutritive de care organismul are nevoie atunci când suntem agitaţi. Fiind o sursă de grăsimi sănătoase,fructe cu coajă lemnoasă reduc apetitul,menţin echilibrul nivelului de zahăr din sânge,reduce dorinţa de dulciuri şi ajută metabolismul.Recente