5 factori care ne distrag atenţia

1 71878 original jpg jpeg

Astăzi există atât de mulţi factori în jurul nostru care ne distrag atenţia, încât nu ne dăm seama că suntem din ce în ce mai puţin concentraţi la ceea ce facem. Iată care sunt elementele care încetinesc nivelul de concentrare.

Reţelele sociale

Cea mai mare distracţie pentru toate vârstele. În trecut,adulţii nu lăsau pe cei mici să se uite la televizor decât foarte puţin timp. Televizorul era văzut ca un ”vinovat” într-o familie,pentru că erau prea concentraţi şi petreceau prea mult timp pe zi uitându-se la anumite programe.

Dar astăzi,mulţumită telefoanelor mobile distracţia nu se aseamănă cu ceea ce oferea vechiul televizor. Odată cu apariţia reţelelor sociale,unde accesul este facil şi la îndemâna oricui,este considerat un factor destul de perturbator în ce priveşte atenţia.

Cum poate fi combătut acest factor perturbator:

Evită logarea la reţelele sociale atunci când lucrezi. Dacă nu rezişti fără,loghează-te în pauză pentru a le verifica. Abţine-te de la internet măcar câteva ore pe zi.

Telefonul mobil

Soneria telefonului sau tonul mesajului sunt cele care distrag instant atenţia de la ceea ce munceşti. Ţinerea telefonului pe ”tare” la muncă poate cauza o distragere de atenţie serioasă.

Cum poate fi combătut acest factor perturbator:

Este recomandat ca telefonul să fie dat pe silenţios sau pe mod avion atunci când se lucrează. De asemenea,mai există varianta de a răspunde doar dacă este ceva urgent şi nu poate aştepta.

Facerea mai multor lucruri în acelaşi timp

Există o logică simplă care spune că creierul nostru poate fi concentrat doar la un singur lucru. Aşadar,în cazul în care eşti multitasking,eşti mulţumită că rezolvi mai multe treburi în acelaşi timp şi economiseşti timp. Acest lucru nu este recomandat atunci când conduci sau te afli pe o stradă foarte aglomerată.

Cum poate fi combătut acest factor:

Redu riscul de a face greşeli în ceea ce faci. Priorităţile trebuie să fie primele,iar celelalte mai puţin importante pot fi lăsate pe mai târziu.

Eşti prea stresată

În ultima vreme ai muncit foarte mult şi te simţi stresată? Atunci este normal să nu mai poţi să te concentreziîn ceea ce faci. Plus că,se adaugă probleme precum durerea de cap,dureri musculare. Acestea te vor face şi mai puţin productivă.

Cum poate fi combătut acest factor:

Începe să practici yoga sau exerciţii. Meditaţia ajută foarte mult la reducerea nivelului de stres şi stimulează atenţia şi concentrarea.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg