5 lucruri interzise pe stomacul gol

1 76657 original jpg jpeg

Se spune că ceea ce mâncăm ne influenţează starea de sănătate, dar la fel de important este şi ceea ce facem înainte de masă. Există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată pe stomacul gol. Iată care sunt acestea!

Iei antiinflamatoare

Aspirina, parcetamolul şi alte medicamente antiinflamatoare nu pot fi luate pe stomacul gol. De ce? Pentru că îşi pierd din eficacitate şi în plus pot cauza probleme serioase de sănătoase, precum hemoragiile gastro-intestinale.

Bei alcool

Rata absorbţiei alcoolului se dublează dacă îl consumi pe stomacul gol. Şi asta nu e tot! Îţi poate afecta în mod negativ ficatul, inima şi rinichii. Dacă te afli într-un cadru formal în care împrejurarea nu îţi permite să refuzi băutura oferită, serveşte o gustare înainte, ideal ar fi ceva care conţine unt.

Mesteci gumă

Acidul gastric produs în timp ce mesteci gumă poate distruge mucoasa dacă ai stomacul gol şi sporeşte riscul apariţiei gastritei. De asemenea, s-a demonstrat ştiinţific că persoanele care mestecă frecvent gumă de mestecat au tendinţa să consume mâncare nesănătoasă, de tip fast-food. Evită gumele de mestecat care conţin aspartam sau ciclamat de sodiu şi nu le mesteca mai mult de 10 minute, chiar dacă ai mâncat înainte.

Te antrenezi intens

În ideea că vei arde mai multe calorii dacă vei face exerciţii înainte de a lua micul dejun, vei putea pierde masă musculară. Pe termen scurt vei avea senzaţia că ai mai slăbit, dar pe termen lung o musculatură dezvoltată te-ar ajuta să arzi mai multe calorii. Poţi înlocui antrenamentul intens cu activităţi cardio, care să îţi pună sângele în mişcare. Dacă ai probleme digestive, ar fi mai bine să iei o mică gustare, pentru a preveni formarea acidului gastric, dăunător pe stomacul gol.

Faci cumpărături

Senzaţia de foame te va determina să cumperi mai multe alimente decât ai avea nevoie în realitate, în special nesănătoase, de aceea este recomandat să îţi faci o listă în avans cu ceea ce îţi lipseşte din casă. În acest fel vei evita să cumperi produse inutile şi totodată vei economisi şi bani.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg