5 metode ca să reduci stresul

1 69753 original jpg jpeg

Din ce în ce mai multe persoane se plâng din cauza stresului. Acesta poate avea nenumărate cauze, de la un stil de viaţă agitat, până la nemulţumirile legate de serviciu sau de viaţa de familie. Iată ce trebuie să faci ca să-ţi regăseşti pacea interioară.

Dormi şi iar...dormi

Dacă ai obiceiul să dormipuţin,nu este de mirare că te simţi obosită,că nu poţi să te concentrezi. De aceea,e timpul ca,treptat,să începi să-ţi schimbi obiceiurile.

Mergi la culcare cu jumătate de oră mai devreme decât în mod obişnuit,până când vei ajunge să mergi la culcare în jurul orei 22:00. Medicii spun că sunt necesare 7-8 ore de somn,pentru ca a doua zi să te simţi odihnită şi să dai randament.

Fă sport

Mulţi spun că nu fac sport din cauză că nu au timp suficient. Ei bine,nu este chiar aşa. Oricâ de încărcat ai avea programul,găseşte 30 de minute pe care să le aloci mişcării. În loc să mergi cu autobuzul până acasă,coboară cu 2-3 staţii înainte.

Dacă stai la bloc,la un etaj superior,nu ezita să urci scările. Dacă eşti mamă şi copilul tău este încă la vârsta la care adoră săs e joace,nu ezita să intri şi tu în jocul lui.

Cel puţin o masă gătită,pe zi

Specialiştii spun că şi o masă gătită chiar de tine este un pas sigur de alungare a stresului din viaţa ta. Gătitul,nu doar că înseamnă sănătate pentru organism,dar este şi o metodă excelentă de relaxare.

Alege alimente care luptă cu stresul,  precum peştele gras,spanacul,migdalele,laptele şi carnea albă. Încearcă,de asemenea,să renunţi la băuturile care conţin cofeină.

Mai citeşte şi:

4 sucuri naturale antistres

Masajul cu pietre calde te scapă de stres

Pauză de internet şi de telefon

Una dintre cele mai mari surse de stres este telefonul mobil.  De aceea,este bine ca,din când în când,să iei o pauză. Fără vorbit la telefon,fără e-mailuri de serviciu şi chiar fără reţele de socializare.

Dedică-ţi o oră pentru citit,pentru o plimbare în parc sau pentru o ieşire în oraş,cu prietena cea mai bună. Nu uita,de asemenea,să râzi cât mai mult. Dacă ai posibilitatea,ia-ţi şi un animal de companie.

Nu uita să te hidratezi

Să bei doi liitri de apăzilnic,ai tot auzit acest lucru şi ştii că este esenţial pentru sănătate. Ei bine,este foarte important să fii hidratată,căci te ajută şi la un psihic bun. Alege să bei şi sucuri naturale cunoscute pentru efectul lor antistres,precum sucul de pere şi cel de afine.