5 moduri naturale de-a albi hainele

1 71134 original jpg jpeg

În afară de eliminarea mirosurilor, bicarbonatul de sodiu ajută şi la eliminarea petelor, în timp ce le lasă catifelate. Pentru a obţine rezultatul dorit, elimină decolorantul pe care obişnuiai să-l foloseşti. Hainele albe se pătează cel mai repede sau încep să-şi piardă culoare şi se îngălbenesc.

Pentru a rămâne albe trebuie să apelăm la produse chimice,în special cele care conţin înălbitor şi pretind a fi cele mai bune soluţii pentru recuperarea naunţei de alb strălucitor,pe care iniţial o avea. Dar,adevărul este că acesta este un mod simplu de a albi hainele,dar acestea pot afecta mediul.Pentru  a preveni accidentele de uz casnic din folosirea înălbitorului şi a produselor pe care le conţin,există şi alte trucuri care ne ajută să scăpăm de pete şi să fie mai albe,într-un mod ecologic,prin utilizarea de produsele naturale pe care le ai acasă.

Iată ce ingrediente te ajută să scoţi petele: 1. Oţetul alb

În afară de a fi un produs util pentru îndepărtarea petelor şi a murdăriei,oţetul alb este benefic în catifelarea ţesuturilor în mod natural.

Cum să-l foloseşti? Adaugă jumătate de ceaşcă de oţet alb distilat pe care-l pui împreună cu detergentul,şi programezi maşina la spălare manuală. În cazul în care petele sunt în jurul gâtului,axile sau alte zone,freacă cu un pic de oţet zona pătată,şi las-o o oră înainte de a o pune la spălat.

2. Bicarbonatul de sodiu

Acesta este un produs foarte accesibil,pe care-l ai acasă,şi care pătrunde adânc în structura hainelor,îndepărtând petele şi le face mai moi.

Cum să-l foloseşti? Adaugă o ceaşcă de bicarbonat de sodiu peste detergent,şi pune la spălat aşa cum o faci de obicei. Nu uita că trebuie să separi hainele albe de cele  colorate. Pentru petele dificile,aplică bicarbonatde sodiu cu zeamă de lămâie direct pe zona pătată.

3. Apa oxigenată

Peroxidul de hidrogen este un produs excelent pentru îngrijirea hainelor albe,deoarece nu conţine înălbitor.

Cum să-l foloseşti? Adaugă o jumătate de ceaşcă de peroxid de hidrogen peste detergent sau direct pe pată.

4. Suc de lămâie

Acesta este un astringent natural care curăţă adânc în fibrele materialului,îndepărtând murdăria şi face hainele mai albe.

Cum să-l foloseşti? Umple un vas cu apă şi adaugă câteva felii de lămâie,pe care le pui la fiert,apoi înmoaie hainele în apa cu lămâie timp de o oră înainte de a le spăla.

5. Lapte

Acest ingredient suprinzător poate fi folosit în îngrijirea hainelor,şi le ajută să fie mai albe. Utilizarea lui este recomandată în special pentru ţesături delicate şi bumbac.

Cum să-l foloseşti? Pune haina într-un vas cu lapte şi las-o la înmuiat ceva timp,înainte de a o clăti.

Sfaturi pentru a menţine hainele albe

Haine albe necesită o îngrijire specială pentru a le păstra în stare bună,cu o culoare strălucitoare. Dacă albul este culoarea ta preferata când vine vorba de material,acordă atenţie şi ţine cont de următoarele sfaturi:

-Evită utilizarea înălbitorilor chimice pe articole de îmbrăcăminte din poliester sau bumbac,deoarece acestea pot provoca o reacţie între înălbitor şi poliester care va determina materialul să se îngălbenească;

-Acordă o atenţie deosebită apei cu care speli hainele,pentru că în cazul în care devine tulbure poate contribui la o culoare gălbuie în ţesături;

-La spălarea hainelor albe poţi adăuga un pic de borax dizolvat în apă ca să se înmoaie ţesătura. Boraxul nu va păta hainele.

-Pentru a evita colorarea hainelor albe,asigură-te că nu aplici parfumuri,deodorante,sau alte produse care vin în contact cu materialul. De obicei,acestea provoacă petele gălbui pe haine.

-Încearcă ca hainele albe să se usuce la soare,deoarece razele UV contribuie la menţinerea culoarii albe.Recente

Casatorie jpg
fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg