5 secrete pentru o viaţă lungă

1 67894 original jpg jpeg

Cei mai mulţi oameni care trăiesc în jur de 100 de ani sunt cei care dorm aproape 10 ore pe zi. Este important să avem un somn profund, pentru a avea o minte limpede şi să ne putem concentra în ceea ce facem.

Până în prezent,ştiinţa modernă nu a reuşit să-şi dea seama cum e cu omenirea nemuritoare. De fapt,cred că nici noi nu am vrea să ştim cu adevărat cum este să fii veşnic viu. Cel mai important lucru este că,atâta timp cât trăim să avem o calitate bună a vieţii şi să trăim mai mult timp fără să fim nevoiţi să stăm prin spitale,să suferim sau să sufere alţii pe lângă noi. Tot ce vrem este să trăim sănătoşi şi fericiţi.Conform statisticilor,în prezent există aproximativ 13. 500 de persoane cu vârsta de peste 100 de ani,şi se crede că,în 50 de ani acest număr ar putea fi chiar triplu. Întrebarea este,cum ajung oamenii aştia să atingă o astfel de longevitate,dar având în acelaşi timp,o bună calitate a vieţii?

Iată de ce. Rezultatele sunt destul de interesante: Consumul caloric scăzut

Potrivit Organizaţiei de sănătate a lumii,cei mai mulţi oameni consumă un aport caloric între 1500 şi 2500,pe zi. Acesta este un obiectiv uşor de atins,atâta timp cât din ceea ce mănânci obţii elementele nutritive de care organismul are nevoie.

De fapt,dacă reduci consumul de zahăr,dulciuri,băuturi răcoritoare şi mesele semipreparate,se poate îmbunătăţi stilul de viaţă şi te ajută să te simţi mai bine,consumând alimente sănătoase.

Spune DA consumului de broccoli,fructe,cafea şi miere

Eşti una din acele pesoane care nu-şi poate începe ziua până nu îşi bea cafeaua? Atunci nu renunţa. La fel ca multe alte alimente bogate în antioxidanţi,cum sunt lămâile,perele,merele,cafeaua este la fel de benefică pentru organism.

Mănâncă morcov,broccoli,spanac,dacă vrei să fii sănătoasă şi dacă vrei să trăieşti mult. Conţinutul lor de alfa şi beta-caroten sunt asociate cu o rată scăzută de decese.

Mierea este un îndulcitor natural care trebuie să nu lipsească din dieta ta. Este bogată în substanţe nutritive şi are proprietăţi antibiotice care sunt bune pentru oamenii de toate vârstele.

Carne de porc consumată o dată pe săptămână

Fără îndoială,acest lucru nu este o surpriză pentru nimeni care vrea să trăiască mai mult timp. Trebuie să consumi 5 grame de carne de porc pe săptămână. Ştii de ce?

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Gerontologie,ca urmare a unui regim alimentar scăzut în calorii şi includerea unei cantităţi mici de carne de porc în fiecare săptămână,ajută la producerea unei cantităţi mai mare de acid oleic,care ajută la regenerarea celulelor ficatului,a muşchilor,dar şi a sistemului osos. Acest lucru te ajută să trăieşti mai mult.

Mergi 30 de minute pe jos în fiecare zi

Am spus multe lucruri. Mersul pe jos în fiecare zi,timp de cel puţin jumătate de oră sau o oră,ajută ritmul bătăilor inimii,iar prin mişcare ajuţi la îmbunătăţirea fluxului de sânge. Ieşi afară şi respiră aer proaspăt,profitând de endorfină,care ajută la îngrijirea sănătăţii şi întăreşte sistemul imunitar. Practicarea exerciţiilor este cheia pentru o viaţă lungă.

Dormi 8 ore pe noapte

S-ar putea să fie o supriză pentru tine,dar aproximativ 70 % din cei care au peste 100 de ani,dorm şi au dormit aproximativ 9-10 ore. Ei dorm toată noaptea,dar dorm o oră şi în timpul zilei,ceea ce le dă mai multă energie pentru după-amiază.

Calitatea somnului este cheia pentru a fi mereu sănătos,pentru a fi mereu concentrate şi de a ne bucura de tot ce e mai bun de la viaţă. Ştim că nu o să reuşim să dormim aşa de multe ore,dar putem încerca dacă vrem să avem o viaţă lungă şi fericită.

Credit foto:www.steptohealth.com