Acidul clorogenic, distrugătorul obezităţii

Este o substanţă 100% naturală, prezentă în zeci de alimente şi plante medicinale specifice toamnei. A căpătat o celebritate uriaşă, devenind cunoscută pe întreaga planetă, datorită efectelor sale uimitoare în curele de slăbire.
Acidul clorogenic nu trebuie însă privit doar ca un medicament de slăbit,el având o acţiune mult mai amplă asupra organismului:ne protejează de îmbătrânirea prematură,inhibă dezvoltarea a numeroase forme de cancer,previne şi tratează eficient diabetul,iar lista ar putea continua. Să aflăm în continuare unde găsim,cum administrăm şi care sunt efectele terapeutice ale acestui formidabil medicament al naturii.
Din alimente
Pentru a beneficia la maximum de această substanţă,vom consuma doar vegetalele crude,nepreparate termic,deoarece prin fierbere se pierde mai mult de 80% din acidul clorogenic existent în alimente. În timpul sezonului cald,vom face cure de fructe proaspete. De exemplu:cură de căpşuni la începutul verii,de afine în luna iulie sau de prune în octombrie. În sezonul rece,se recomandă salatele de crudităţi preparate din rădăcinoase bogate în acid clorogenic,cum ar fi:pătrunjelul,ţelina sau morcovul. Toate aceste cure reprezintă un aport destul de modest de acid clorogenic,dar suficient cât să ajute la prevenirea unor boli tumorale sau degenerative,să ţină sub control colesterolul şi trigliceridele şi,nu în ultimul rând,să ne menţină organismul în formă şi tânăr. Când însă avem de tratat o boală şi ne trebuie un aport masiv de acid clorogenic,este necesar să recurgem la extractele din plante,dintre care cel de cafea verde este cel mai important.