Acizii graşi Omega-3 încetinesc îmbătrânirea creierului

1 66146 original jpg jpeg

Alimentele bogate în acizi graşi Omega-3 îţi protejează creierul de îmbătrânirea prematură, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii de la Centrul Medical din Columbia au descoperit că o dietă bogată în acizi graşi Omega-3 (se găsesc îndeosebi în peşte,carne de pui şi nuci) este asociată cu un nivel mai scăzut a proteinei beta-amyloid,care duce la declanşarea bolii Alzheimer.

Studiul,publicat în jurnalul de Neurologie,a fost realizat pe un eşantion de 1000 de persoane cu vârste de peste 65 de ani,care nu sufereau de demenţă.

Cercetătorii au monitorizat stilul de viaţă al voluntarilor timp de 1 an. La sfârşitul perioadei,rezultatele analizelor au arătat că în cazul persoanelor care au consumat o cantitate mai mare de acizi graşi Omega-3,nivelul proteinei beta-amyloid era mai scăzut.

Practic,persoanele care consumă 1 gram de acizi agraşi Omega-3,îşi reduc nivelul proteinei din sânge cu până la 30%. Această cantitate poate fi obţinută prin consumul unei jumătăţi de somon file pe săptămână.

Specialiştii susţin că acizii graşi omega-3 sunt importanţi pentru buna funcţionare a creierului,în special acidul docosahexaenoic,pe scurt,DHA. Acest tip de acid gras este activ în creier,iar nivelul ridicat contribuie la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive.Recente

Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg