Aleargă la Crosul Casiopeea

1 64720 original jpg jpeg

A şasea ediţie a Marşului şi Crosului Casiopeea va avea loc pe 26 septembrie, în Parcul Izvor, cu susţinerea unor personalităţi ca Maia Morgenstern, Medeea Marinescu sau Nicolai Tand. 45.000 kilometri au fost parcurşi până acum, la Bucureşti şi Braşov, în competiţia care susţine recâştigarea dreptului la feminitate.

Asociaţia Casiopeea a anunţat,în cadrul unei conferinţe de presă,lansarea celei de-a 6-a ediţii a Marşului şi Crosului Casiopeea,un cros umanitar a cărui taxă de înscriere se donează integral în scopul achiziţionării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operaţie de mastectomie.

Marşul şi Crosul Casiopeea,care susţin speranţa femeilor la o viaţă normală şi dreptul la recâştigarea feminităţii,va avea loc în data de 26 septembrie 2015,în Parcul Izvor. Înscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org sau la faţa locului chiar în ziua crosului,26 septembrie,începând cu ora 08:30. De asemenea,cei care doresc să susţină cauza pot face donaţii în bani direct în conturile Asociaţiei Casiopeea.

Organizatorii speră ca,în urma acestui eveniment,să strângă fonduri pentru achiziţionarea a 300 de proteze mamare,„împlinind astfel un act terapeutic care se prelungeşte în viaţa şi existenţa femeilor cu această suferinţă“,a declarat Marina Oţelea,preşedinta Asociaţiei Casiopeea.

Din 2010,16.000 de persoane au participat la cursele Casiopeea,fiind donate peste 1.400 de proteze mamare. Cei 45.000 de kilometri parcurşi împreună dovedesc empatia reală a românilor cu femeile aflate în suferinţă. Până acum,în cele 6 ediţii,au susţinut cauza personalităţi ca Maia Morgenstern,Corina Drăgotescu,Medeea Marinescu,Monica Davidescu,Ruxandra Dragomir,Laura Badea,Nicolai Tand,Florentina Opriş,Corina Ungureanu,Claudia Presecan,Luiza Bogdan,Dorian Boguţă. La ediţia din 2014 s-au înscris 2.700 de concurenţi,susţinuţi la start de Monica Davidescu,Nicolai Tand şi Ruxandra Dragomir. 

8c3df9a5e478422e4101b3e3a3f5baab jpg jpeg

Crosul Casiopeea este o acţiune umanitară exemplară bianuală,cu ediţii la Braşov şi Bucureşti,care vizează mobilizarea de parteneri,prin achitarea taxei de înscriere de 40 RON/adult sau o donaţie de 1 până la 5 lei,respectiv 20 lei la copiii şi adolescenţii înscrişi,în scopul achiziţionării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operaţie de mastectomie. Câștigătorii curselor vor primi premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului. 

Sub sloganul „Învingătorii poartă roz“,Crosul Casiopeea aduce împreună luptătorii împotriva acestei boli cumplite,cancerul,cu supravieţuitorii ei şi încurajează recuparea emoţională şi reintegrarea socială a femeilor atinse de flagelul cancerului la sân. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmării umanităţii,iniţiativei civice şi spiritului competiţiei sportive:respect pentru viaţă,prietenie,consecvenţă,fair-play,determinare şi curaj. 

Roz este culoarea speranţei,a vieţii şi a optimismului,dar este şi culoarea simbolică a Marşului şi Crosului Casiopeea. De la an la an,rezultatele acestei iniţiative sunt tot mai vizibile şi arată nevoia ca statul român să se implice mai mult prin oferirea posibilităţii de a face controale medicale gratuite,iar cauza femeilor atinse de cancerul la sân să devină o prioritate naţională. În jur de 5-6.000 de femei se îmbolnăvesc anual,în România,de cancer la sân,din care peste jumătate suferă mastectomie,o dramă care ar putea fi evitată dacă s-ar efectua controale specializate la sân dintr-o fază incipientă.

Un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel,fiecare participant adult la acţiunea din 26 septembrie,din Parcul Izvor,va primi un voucher pentru ecografie generală,ecografie mamară şi consultaţie medicină generală,grație parteneriatului cu Clinica Anima.

Cea de-a 6-a ediţie a Marşului şi Crosului Casiopeea va fi organizată de Asociaţia Casiopeea alături de Primăria Municipiului Bucureşti şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la sân,participanţii se pot înscrie la una dintre cursele de mai jos:

• copii 6–11 ani (fete și băieti)

• adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi)

• femei+16 ani

• bărbaţi+16 ani

• marș (pentru toate vârstele)Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg