Alimente care nu trebuie să lipsească din dietă
Alimentaţia sănătoasă este importantă pentru toată lumea, dar anumite alimente sunt deosebit de bune pentru problemele care afectează în special femeile. Aceste superalimente sunt bogate în substanţe nutritive care protejează organismul, pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Iată care sunt alimentele care trebuie să facă parte din dieta zilnică a femeilor:
Varză
Bogată în calciu şi vitamine, varza menţine oasele puternice şi sănătoase. O porţie conţine mai mult de 20% din cantitatea recomandată zilnic de vitaminele A şi C.
Fasole
Fasolea conţine proteine şi fibre. Aceste substanţe nutritive scad tensiunea arterială, ţin sub control nivelul de zahăr din sânge şi ritmul cardiac, prevenind astfel bolile cardiovasculare.
Grepfrut
Acest fruct este sursă importantă de flavonoide, antioxidanţi care scad riscul de accident vascular cerebral la femei şi menţin, de asemenea, sănătatea inimii. La fel de bune sunt şi portocalele, doar că grepfrutul are mai puţin zahăr. În plus, grepfrutul nu poate fi mâncat de persoanele care sunt sub tratament medicamentos. Întreabă-ţi medicul înainte!
Afine şi cireşe
Bogate în antioxidanţi, afinele şi cireşele protejează celulele sănătoase de deteriorare. În plus, conţin vitamina C – este necesară pentru producţia de colagen, proteina care menţine pielea fermă şi netedă.
Nuci
Nucile sunt sursă importantă de acizi graşi sănătoşi (Omega 3) şi pot preveni cancerul ca parte a unei diete echilibrate. Mănâncă zilnic ca gustare între mese.
Avocado
Studiile arată că dietele bogate în avocado pot ajuta la scăderea grăsimii abdominale şi la protejarea ochilor şi a pielii. Acestea pot chiar ajuta la reducerea nivelului de colesterol "rău" şi la stimularea colesterolului "bun".
Papaia
Culoarea roşu-portocalie provine din beta caroten (prezentă şi în morcov) şi licopen (de asemenea, în roşii şi pepene roşu). Licopenul scade riscul de cancer de col uterin şi de sân. În plus, antioxidanţii prezenţi în papaia ţin sub control colesterolul şi tensiunea arterială, prevenind bolile cardiovasculare.
Iaurt, cu conţinut scăzut de grăsime
Organismul are nevoie de mai mult calciu după o anumită vârstă. Produsul lactat cu cel mai mare conţinut de calciu este iaurtul, care conţine şi vitamina D – ajută corpul să asimileze mai bine mineralele.
Cartofi dulci
Cupru, fibre, vitamina B6, potasiu, fier, cartofii dulci sunt un pachet total. Cei mai buni dintre ei sunt surse bogate şi de betacaroten şi de vitamina A.
Spanac
Spanacul conţine acid folic şi luteină, antioxidant care protejează ochii şi poate chiar să prevină ridurile. În plus, substanţele nutritive prezente în spanac au capacitatea de a reduce riscul de demenţă, boli de inimă şi cancer de colon.