Alimente de evitat în afecţiunile biliare

1 63228 original jpg jpeg

Colecistul sau vezica biliară ne dă o serie de simptome, pe care mulţi dintre noi nu le asociază cu acest organ. Migrenele, greaţa, durerile de umăr sunt câteva indicii care anunţă că vezică biliară a fost afectată.

De obicei,colecistul începe să ne facă probleme atunci când avem un stil de viaţă haotic. Consumul de alimente nesănătoase duc la declanşarea sau prelungirea crizelor biliare. Aşadar,iată ce alimente trebuie să eviţi în cazul în care suferi de afecţiuni ale colecistului.

Prăjelile

Fie că este vorba de carne prăjită,caşcaval pane,omletă sau cartofi prăjiţi,specialişii includ astfel de alimente pe lista neagră,din cauza faptului că sunt bogate în grăsimi şi sunt greu de digerat. Astfel,procesul de secreţie a bilei este îngreunat,iar acest lucru atrage de la sine neplăcutele crize biliare.

Băuturile acidulate

Fie că bei bere sau sucuri carbogazoase,este mai bine să renunţi la ele,pentru că acţionează ca iritanţi asupra colecistului. De asemenea,se recomandă şi reducerea consumului de alimente care provoacă gaze,precum varză sau fasole.

Alimentele procesate

Gogoşile,biscuiţii,chipsurile,popcornul şi junk food-ul nu ar trebui să existe în dieta unei persoane care suferă de afecţiuni ale colecistului. De fapt,specialiştii susţin că astfel de alimente ar trebui excluse şi din dietă oamenilor sănătoşi,întrucât sunt bogate în calorii “goale”,care conduc,în primul rând,la creşterea în greutate.

Fructele în exces

Fructele pot provoca greaţă sau balonare,fapt pentru care nu sunt considerate a fi prietenele colecistului. Aşadar,dacă vrei să eviţi crizele biliare mănâncă-le cu măsură şi îndreaptă-ţi atenţia,mai degrabă,către cele care nu sunt acide.