Alimente interzise în bolile de ficat

1 67646 original jpg jpeg

Oboseala cronică, infecţiile frecvente, constipaţia, pungile de sub ochi sau problemele menstruale pot fi semne că ficatul „nu se simte bine". Este momentul unor măsuri radicale în privinţa alimentaţiei.

Ficatul este o adevărată uzină care ne ajută să scăpăm de substanţele toxice din organism. El curăţă şi detoxifică aproape doi litri de sânge în fiecare minut. Tot el are rolul important de prevenire a bolilor şi,atunci când funcţionează normal,stochează vitamine şi produce proteine.

De cele mai multe ori,bolile ficatului survin în urma unei alimentaţii nesănătoase (excese ale unor produse alimentare toxice).

Dacă vrei să te fereşti de bolile de ficat sau să nu le agravezi pe cele existente,îţi prezentăm o listă cu alimentele interzise!

Alimente interzise în bolile de ficat-alimente bogate în colesterol

Printre alimentele interzise în bolile de ficat se numără cele bogate în colesterol,precum carnea roşie,creveţii,margarina,maioneza,untul,frişca şi gălbenuşul de ou. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Medicii recomandă reducerea consumului de astfel de produse. Le poţi înlocui însă,cu încredere,cu cereale integrale,fructe şi legume.