Alimente pe care nu trebuie să le bagi la frigider

1 69066 original jpg jpeg

Este adevărat că frigiderul este cel mai bun loc pentru a pune alimentele pe care le cumpărăm din magazin şi din piaţă, în special cele care nu se consuma imediat. Dar nu toate alimentele trebuie să fie puse în frigider, deoarece îşi pierd din proprietăţi.

În ciuda a ceea ce cred multe persoane,dacă pui pâinea în frigider,tot ce faci este să accelerezi dezvoltarea mucegaiului,şi să-şi piardă din proprietăţi. Alimentele îşi pot schimba textura şi se pot strica. Probabil nu ne dăm seama,dar alimenteleîşi pot schimba gustul şi textura.

Iată ce alimente nu se ţin în frigider:Ceapa

Cel mai bun mod de a păstra ceapa,este de a o pune într-un lor răcoros şi uscat,la temperatura camerei. Ceapa poate deveni cu uşurinţă un teren propice pentru bacterii,dacă nu este depozitată corespunzător. În frigider,aceste bacterii se pot prolifera mai uşor. Potrivit unor studii,ceapa stă cel mai bine în coaja ei,şi are nevoie de expunere la aer pentru a respira. În frigider o poţi pune atunci când este curăţată de coajă şi este tăiată.

Roşiile

Dacă stocăm roşiile în frigider,treptat o să-şi piardă din textură,şi vom observa că nu mai au aceeaşi aroma ca atunci când le-am cumpărat şi erau proaspete. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Agricolă,atunci când roşiile sunt expuse la temperaturi mai reci,cum este cea din frigider,îşi pierd din proprietăţi,reducându-se nivelul de zaharuri,acizi,şi alţi compuşi benefici. Cel mai bine se păstrează într-un loc uscat,la temperatura camerei.

Cartofii

Atunci când punem cartofii la frigider,îşi pierd aroma lor originală şi devin moi. Cartofii ar trebui să fie depozitaţi într-o zonă răcoroasă,uscată şi bine ventilată. Expunerea la umiditate poate provoca apariţia de ciuperci.

Cafeaua

Ca multe alte produse alimentare,cafeauatrebuie să fie depozitată într-un loc răcoros şi uscat. Dacă o păstrezi în frigider,îşi pierde gustul şi aroma. În plus,cafeaua absoarbe uşor mirosurile de la alte produse alimentare. Aceasta trebuie pusă într-un recipient etanş,într-un loc întunecos.  

 Usturoiul  

Capetele de usturoi şi cuişoarele sunt cel mai bine păstrate la temperatura camerei,şi într-un loc răcoros,uscat. Când sunt depozitate în frigider,usturoiul îşi pierde proprietăţile sale benefice şi se strică mai repede,în timp ce în altă parte poate rezista mai mult timp.

  Mierea    

Asociaţia Apicultorilor din Ontario,Canada spune că mierea ar trebui să fie păstrată la temperatura camerei,într-un recipient bine acoperit. Când este ţinută în frigider,mierea se îngroaşă şi se cristalizează mai repede.

Avocadoul

Stocarea avocadoului în frigider întârzie maturarea fructelor. Cele mai multe dintre noi preferă să mănânce avocado copt,şi acesta trebuie menţinut la temperatura camerei.

  Pâinea    

Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac consumatorii este să ţină pâinea în frigider. Păstrând pâinea în frigider,duce la alterare şi dezvoltare de mucegai. Pentru ca pâinea să ţină mai mult,cel mai bine se păstrează la temperatura camerei.

  Ciocolata  

Ciocolata nu ar trebui să se păstreze la frigider. Faci acest lucru când este cald. Aceasta se păstrează într-un mediu lipsit de umiditate şi căldură.