Alimente pe care nu trebuie să le mai ţii la frigider

1 74821 original jpg jpeg

Obişnuieşti să ţii la frigider cam tot felul de alimente? Ştiai că dacă faci asta unele dintre ele îşi pot schimba aroma? Mai mult, acestora li se scade calitatea nutriţională şi chiar li se accelerează procesul de alterare. Iată ce nu ar trebui să mai ţii la frigider!

Pâine

Este foarte bine să îngheţi pâinea,dar dacă o ţii la frigider aceasta se va usca mai repede. Prin urmare,păstrează ce vei mânca în cel mult patru zile la temperatura camerei şi congelează restul. Depozitează pâinea într-un dulap sau o cutie specială.

Condimente

Tocmai ai cumpărat fel şi fel de ierburi proaspete şi te-ai gândit că este mai bine să le pui în frigider? Ştiai însă că aceste mirodenii se ofilesc mai repede în frigider? Prin urmare,pune-le într-un dulap.

Cartofi

Refrigerarea afectează în mod negativ aroma cartofilor,de aceea cel mai bine este să-i păstrezi în pungi de hârtie. Evită ambalajele din plastic întrucât acestea favorizează umiditatea şi viteza procesului de descompunere.

Fructe precum...

Avocado,mere,banane,citrice,fructe de pădure,piersici,caise,nectarine – toate ar trebui ţinute în afara frigiderului. În caz contrar,fructele îşi pierd aroma şi textura. Poţi totuşi să le ţii la frigider aproximativ 30 de minute înainte de a le consuma. Depozitează portocalele şi lămâile la temperatura camerei.

Ceapă

Cel mai bun mod de a păstrea ceapa este într-o pungă de hârtie într-un loc răcoros,întunecat,departe de cartofi. Cartofi eliberează umiditate şi gaze care pot duce la putrezirea cepei.  Umiditatea din frigider înmoaie ceapa şi duce la mucegăirea ei.

Sosuri pentru salate

La fel ca şi alte ingrediente,cele mai multe sosuri pentre salată,mai ales cele care conţin oţet sau ulei,se păstrează în afara frigiderului. Cu toate acestea,sosurile cu smântână şi iaurt trebuie ţinute la frigider.

Roşii

Roşiile îşi pierd aroma şi se înmoaie atunci când sunt lăsate la frigider. Dacă vrei ca acestea să se coacă mai repede,pune-le într-o pungă de hârtie,la frigider. Ele se vor coace aproximativ după trei zile.

Ketchup şi sos de soia

Datorită oţetului şi a conservanţiilor din compoziţia lor,sosul de soia şi ketchupul se păstrează în stare perfectă fără să le ţii la frigider,chiar şi după ce au fost deschise.

Uleiuri

O mare parte dintre uleiuri sunt sigure şi pot fi ţinute la temperatura camerei. Dacă uleiul are un conţinut mai mic de grăsimi saturate,cum este cel de floarea-soarelui,este bine să fie păstreat la răcoare,într-un dulap închis. Singurul ulei care trebuie păstrat la frigider este cel pe bază de nuci.

Pepeni

După refrigerare,pepenii au tendinţa de a se desconpune şi să devină grăunţoşi. Deci,pentru a-şi păstra aroma intactă,ei trebuie depozitaţi la temperatura camerei. Cu toate acestea,după tăiere,este indicat să-i ţii la frigider pentru trei-patru zile.

Miere

Refrigerarea va determina ca delicioasa miere să se întărească. De aceea,ţine-o la temperatura camerei,într-un loc unde să fie ferită de lumina directă a soarelui.