Alimente pentru o viaţă cât mai lungă

1 66755 original jpg jpeg

Consumul unui tip de alimente a fost asociat cu o viaţă cât mai lungă şi cu un risc mai scăzut de a suferi de cancer, boli coronariene şi respiratorii, potrivit unui studiu realizat în China.

Dtudiul efectuat pe un eşantion de aproape o jumătate de milion de chinezi pe parcursul mai multor ani,a evidenţiat că "cei care mănâncă alimente picante aproape în fiecare zi au un risc cu 14% mai mic să moară în comparaţie cu cei care mănâncă picant mai puţin de o dată pe săptămână",potrivit Agerpres.

Această asociere se aplică atât bărbaţilor,cât şi femeilor şi pare mai puternică pentru cei care mănâncă picant şi nu beau alcool.

De asemenea,consumul frecvent de alimente picante este asociat în mod specific cu un risc mai mic de deces provocat de cancer,boli de inimă şi respiratorii.

"Aceste rezultate sunt în concordanţă cu cele anterioare care arătau potenţialele efecte protectoare ale alimentelor picante asupra sănătăţii umane",afirmă cercetătorii de la Academia Chineza de Ştiinţe Medicale.

Condimentul cel mai consumat în China este «capsaicina» (un alcaloid care se găseşte în diferite specii de ardei iute) care,potrivit cercetătorilor,ar putea avea efecte antiobezitate şi este antiinflamator,antioxidant şi anticancerigen.

Specialiştii recunosc că acest studiu pune în evidenţă numai "observaţii" şi nu se poate stabili o ordine cauzală asupra acestei legături,mai notează AFP care remarcă şi faptul că în ciuda dimensiunii mari a eşantionului,studiul prezintă deficienţe,între care în special lipsa de informaţii detaliate cu privire la compoziţia meselor servite de participanţi.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă consumul de alimente picante poate îmbunătăţi sănătatea şi reduce în mod direct mortalitatea sau chiar dacă este vorba despre alte obiceiuri alimentare şi stiluri de viaţă pozitive pentru sănătate,a mai spus sursa citată de AFP.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg