Alimente pentru unghii rezistente

Se rup uşor, se exfoliază şi se îngălbenesc? Pentru a avea unghii sănătoase, ai grijă de alimentele pe care le incluzi în alimentaţia ta de zi cu zi. Cu cât le oferi mai multe substanţe nutritive, cu atât vor fi mai puternice şi frumoase.
Consumămigdale şi nuci
Sunt pline de Omega-3,grăsimi esenţiale pentru organism. Acestea îmbunătăţesc funcţiile cerebrale,sunt cardio-protectoare şi reduc inflamaţiile. În plus,Omega-3 îţi oferă acizii graşi de care au nevoie unghiile tale. Adaugă un pumn de nuci peste salata ta sau prăjeşte-le puţin şi consumă-le cu iaurt.
Mănâncă cereale integrale(ce conţin fier)
Fierul este esenţial pentru sănătatea unghiilor tale,culoarea pielii şi buna creştere a părului. Cerealele integrale şi pâinea integrală de grâu,dar şi pastele integrale sunt surse bune de fier. Surse suplimentare de fier includ carnea,ouăle,legumele cu frunze de culoare închisă şi legumele.
Nu uita de proteine
Unghiile sunt practic nişte straturi laminate,realizate dintr-o proteină numită cheratină,care este,de asemenea,găsită în păr şi piele. Femeile au nevoie de 4 până la 6 grame de proteine,la fiecare masă. Cel mai bine este să alegi surse optime de proteine,cum ar fi peştele de apă rece,carnea de curcan,carnea de pui,albuşul de ou,produsele lactate degresate,soia şi,ocazional,carnea roşie slabă.
Adaugă seminţe dein
Seminţele de in conţin grăsimi Omega-3,fibre şi proteine din belşug. Pentru ca organismul să le „absoarbă”,trebuie să fie măcinate sau pisate. Adaugă o linguriţă de seminţe de in în cereale sau în salate. Le poţi mânca şi simple.