Alimente sănătoase pe care le mâncăm greşit
Găsim alimente sănătoase în magazine şi supermarketuri, dar nu toate sunt nutritive sau benefice pentru organism. Problema cu aceste produse este că ele tind să fie făcute cu conservanţi, coloranţi sau îndulcitori care au o valoare nutritivă scăzută pentru organism.
Iată o listă de alimente sănătoase pe care le mâncăm greşit:Granola
Granola este un amestec de cereale,care a fost adoptată ca bază pentru
sau cină. Acest amestec conţine ovăz,grâu,orez expandat,fructe uscate,seminţe,nuci. Deşi este adevărat că toate acestea sunt sănătoase şi sunt recomandate că fie incluse în dietă zilnic,granola produsă în masă poate să fie unul dintre alimentele sănătoase,dar care este mâncat greşit. Motivele sunt următoarele:
-Un procent ridicat de grăsimi saturate;
-Cereale care au fost supra-procesate;
-Conţin multe zaharuri rafinate;
-Prezenţa conservatorilor,care sunt dăunători pentru sănătate.
Produsă în masă,granola poate să vină în pachete mari şi nu suntem mereu conştienţi de valoarea minimă şi de bază pe care ar trebui să o consumăm. Toate acestea duc la un consum de o cantitate excesivă de produse nocive pentru sănătate,cu gândul că le consumăm sănătos. Poţi consuma şi acasă,cu ingrediente naturale.
Iată o reţetă care o să-ţi placă: Ingrediente
-4 ceşti de fulgi (orez,ovăz)
-65 de grame de seminţe de floarea soarelui
-32 de grame de seminţe de dovleac
-95 de grame de migdale zdrobite
-230 de grame de nuci tocate
-1 linguriţă de scorţişoară pudră
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele şi pune amestecul într-un borcan de sticlă. Acoperă vasul şi păstrează granola acolo pentru atunci când ai nevoie de ea. Când vrei să mănânci,ia o jumătate de cană din amestec,pe care îl amesteci cu iaurt sau lapte. Poţi adăuga şi o porţie de fructe de sezon.
Chips de patlagină şi banană prăjită
Acesta este un alt aliment sănătos pe care îl mâncăm greşit. Această gustare cu
face ca fructul să rămână cu o senzaţie de crocant a produsului prăjit. Problemele pe care le are acest aliment asupru sănătăţii sunt:
-10 grame de patlagină prăjită are150 de calorii,în timp ce o banană are în mod natural 108 calorii;
-Aceasta creşte nivelul de colesterol din cauza grăsimii absorbită de uleiul în care au fost prăjite;
-Cresc şansele de a te confrunta cu probleme cardiace cauzate de nivelul ridicat de colesterol.
Dacă vrei să mănânci alimente crocante,alege alune,nuci sau migdale. Dacă preferi ceva similar cu patlagina prăjită,încearcă chips-uri de morcov naturale,care are următoarea reţetă:
Ingrediente
-2 morcovi
-jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră
-o lingură de ghimbir sub formă de pulbere
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul la 250 de grade. Spală şi decojeşte
,pe care îi feliezi subţiri. Pune feliile într-un castron şi presară ghimbirul şi scorţişoara. Apoi pui în tavă foaie de copt şi-i aşezi şi îi bagi la cuptor. Atunci când se fac maronii,înseamnă că sunt gata. Îi laşi să se răcească şi sunt gata de mâncat.
Poţi mânca aceste chip-uri la fel ca bananele prăjite sau pentru a le combina cu iaurt îndulcit cu miere.
Iaurtul degresat
Iaurtul este un alt aliment sănătos pe care îl mâncăm greşit,mai ales atunci când îl folosim în diete ca să slăbim. Trebuie să ne amintim că iartul se bazează în principiu pe grăsimea din lapte. Prin urmare,laptele degresat este bogat în zaharuri şi conservanţi care ajută compensarea texturii originale şi aroma. Poţi face iaurt şi acasă. Ai nevoie lapte şi iaurt.
Ingrediente
-250 ml de lapte
-3 linguri de iaurt
Mod de preparare
Pune laptele într-o oală mare la fiert,amestecând din când în când,pentru a preveni prinderea,timp de 7-8 minute. Îl laşi să se răcească. Apoi pui într-o cană lapte cu 3 linguri de iaurt,în care amesteci bine,apoi adaugi şi laptele rămas. Îl răstorni într-un borcan,pe care-l înveleşti bine în 2 prosoape de bucătărie curate,cu părţile laterale şi partea superioară acoperite complet. Se lasă să stea într-un loc cald până când devine cremos,aproximativ 4-5 ore. După prima jumătate de oră,acoperi tot vasul.