Alimente sănătoase pentru cei care suferă de diabet

1 71555 original jpg jpeg

Cei care suferă de diabet pot avea un efect de limitare şi aprent restrictiv în ceea ce priveşte mâncarea. Există unele alimente care ar ajuta la prevenirea şi combaterea simptomelor de diabet zaharat.

Iată câteva alimente pe care să le ai în vedere dacă suferi de diabet:1. Mărul

Chiar dacă merele tind să conţină mai mult zahăr decât alte alimente,acestea pot fi un aliment benefic atunci când vine vorba de diabet. Acest lucru se datorează în primul rând nivelului ridicat de fibre solubile pe care le conţine.

Acestea sunt un instrument de combatere a bolilor de inimă şi ajută la menţineera sănătăţii inimii. Fibrele din mere ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge,în timp ce încetinesc digestia. Acest lucru este foarte important atunci când vine vorba de diabet zaharat,cheia menţinerii sub control este un nivel normal de glicemie.

2. Morcovul

Acesta este o legumă foarte bună de inclus în dietă,dacă suferi de diabet zaharat. Carotenul,care-i dă morcovului culoarea galben şi portocaliu,este cheia. Din nou,o modalitate foarte bună de-a preveni bolile de inimă,prin carotenul din morcov,care ajută la reducerea rezistenţei la insulină,ceea ce-l face un must-have în planul dietei unui diabetic.

3. Fulgii de ovăz

Amidonul din alimente poate fi nerecomandat celor care suferă de diabet,deoarece are tendinţa de a afecta foarte mult nivelul de zahăr din sânge. Fulgii de ovăz sunt o modalitate foarte bună de-a obţine puţin amidon în dietă,fără efecte negative.

Aceştia sunt bogaţi în fibre,scad colesterolul şi ajută la stabilizarea tensiunii arteriale. În plus,şi cel mai important,ajută la reglarea nivelului de glucoză din fluxul de sânge.

4. Spanacul

Spanacul este unul dintre aceste alimente minune,plin de o varietate de beneficii nutriţionale. Acesta conţine vitamine şi minerale precum magneziu şi vitaminele B2 şi B6,precum zinc şi potasiu. Aceste substanţe nutritive pot ajuta la scăderea şanselor de-a dezvolta boli de inimă,şi te ajută să ai un organism puternic şi sănătos. La fel ca multe alimente,spanacul este bogat în fibre şi beta-caroten,ambele ajutând în lupta cu diabetul şi cu efectele sale secundare.

 5. Afinele 

Aceste fructe de pădure mici pot fi de mare ajutor atunci când vine vorba de nutriţie. Bogate în vitamina C şi flavonoide,afinele sunt benefice pentru sistemul imunitar,te menţine sănătoasă şi puternică.

Un sistem imunitar bun va ajuta la lupta împotriva infecţiei sinusurilor,răcelii şi virusurilor care pot fi deosebit de frecvente în cazurile de diabet zaharat,deoarece la acesta scade de multe ori sistemul imunitar şi te face mai susceptibili la infecţii.

6 . Fasolea

Un alt amidon bun,fasolea este o sursă de fibre şi proteine. Sunt o alegere sănătoasă pentru diabetici. Fibra ajuta la reglarea zahărului din sânge în timp ce nivelul de proteină hrăneşte organismul cu substanţele nutritive de care are nevoie. La fel de importante sunt vitaminele şi mineralele pe care le conţin,inclusiv fierul,magneziul şi potasiul.

7 . Broccoli

Ca şi spanacul,această legumă de culoare verde închis este o modalitate foarte bună de a adăuga unele elemente nutritive suplimentare la dietă. La fel ca majoritatea legumelor,broccoli este o sursă de fibre,care,aşa cum s-a menţionat anterior este excelent pentru persoanele care suferă de diabet.

Reduce nivelul de colesterol şi ajută la îmbunătăţirea sănătăţii inimii,dar şi la combaterea simptomelor diabetice. Broccoli este bogat în vitamina C,rapelul sistemului imunitar,şi vitamina A,care ajută la menţinerea ochilor,oaselor şi pielii sănătoase.