Alimentele care îţi dau energie

1 67148 original jpg jpeg

Alergatul este o provocare. Persoanele care conduc dimineaţa sunt conştienţi de faptul că consumă multă energie şi putere atunci când stau în trafic. În afară de faptul că arzi calorii, apoi eşti epuizată. Acelaşi lucru se întâmplă şi când alergi.

Dacă după ce am alergat o oră nu consumăm alimente care să ne redea energie pentru a rezista,o să fim obosite şi epuizate după câteva ore. Sunt câteva alimente care ne ajută să rămânem active,şi care trebuie consumate la micul dejun.

Iată care sunt alimentele care ne dau energie:1. Piepul de pui

Piepul de pui este scăzut în calorii şi este considerat a fi unul dintre cele mai sănătoase opţiuni de carne din orice masă a zilei. Poate fi preparat cu uşurinţă,şi are un gust delicios atunci când este gătit cu condimentele potrivite. Carnea de pui ar trebui să fie încălzită înainte de a o mânca,după ce vii de la alergat.

Aşa cum am spus şi mai sus,micul dejun este o masă importantă şi ar trebui să fie cea mai consistentă. Este bun pieptul de pui cu un orez de legume. Acesta te va ţine sătulă pentru mult timp. Beneficiul pieptului de pui este că conţine seleniu care reduce riscul de a dezvolta artrită în etapele vieţii.

2. Somonul

Când vine vorba de fructe de mare,nu poate exista o alternativă mai bună decât somonul. Bogat în acizi graşi omega 3 şi antioxidanţi,somonul ajută corpul să se recupereze repede. Poţi găti fileuri de somon cu un cartof copt şi câteva legume fierte. Adaugă puţin ulei de măsline pentru mai multe beneficii asupra sănătăţii. La fel de bună este şi gătirea de fileuri de somon cu orez brun,sparanghel şi paste.

Această mâncare te va umple de energie pentru întreaga zi. Beneficiul somonului asupra sănătăţii este că îmbunătăţeşte funcţia creierului şi scade rata de declin  cognitiv în rândul persoanelor mai în vârstă.

3. Bananele

Fiecare persoană care aleargă sau atleţii trebui să beneficieze de suficienţi carbohidraţi pentru a avea energie. Una dintre cele mai bune şi sănătoase surse de carbohidraţi este banana. Ia nişte lapte,banane şi căpşuni. Amestecă-le în blender pentru două minute,şi adaugă nişte suc de lămâie pentru un gust şi mai bun.

Micul dejun care conţine banane este benefic pentru organism deoarece conţine vitamine,minerale şi carbohidraţi care stimulează energia,mai ales în rândul sportivilor.

4. Iaurtul grecesc

Iaurtul este o gustare delicioasă pentru toată lumea. Dacă ai alergat aproximativ o oră,este recomandat să consumi iaurt grecesc,deoarce conţine multe proteine,şi poate fi consumat cu fructe şi migdale pentru un gust suplimentar.

Beneficiile pe care le are iaurtul grecesc este că conţine proteine care ajută la construirea muşchilor şi cresc rata metabolică care te ajută să arzi mai multe calorii.

5. Migdalele

Acestea sunt o sursă excelentă de antioxidanţi şi sunt cunoscute pentru că scad colesterolul,mai ales dacă sunt consumate în mod regulat. Migdalele sunt preferate de sportivi. Pentru că nu poţi mânca la mic dejun doar migdale,combină-le cu fulgi de porumb sau un milkshake sănătos.

Migdalele sunt bune pentru piele. Acestea îndepărtează toate bolile care pun în pericol viaţa,printr-o aprovizionare constantă de vitamine şi minerale.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg