Alune crude sau prăjite. Tu ştii care sunt mai sănătoase?

alune crude sau prăjite jpeg

Probabil că dacă eşti o persoană care iubeşte să mănânce diferite tipuri de alune ca gustări, te-ai întrebat de multe ori dacă să mănânci alune crude sau prăjite. Află că trebuie să le consumi atât crude cât şi prăjite. Ştim că sănătatea este foarte importantă, dar vrem să ne bucurăm de toate în timpul vieţii, chiar şi de alimente mai puţin sănătoase.

În ultimii ani, din cauza schimbării stilului de viaţă şi al alimentaţiei, tot mai mulţi oameni află că sunt bolnavi. Cele mai comune afecţiuni sunt: obezitatea, depresia, stresul, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, colesterolul mărit.

Dacă nu avem un stil de viaţă sănătos şi dacă nu practicăm sport, este greu să ne menţinem sănătoase. De fapt, oamenii care au trecut de vârsta de 80 de ani şi care nu au suferit de nicio boală gravă deţin secretul longevităţii şi al sănătăţii. Secretul lor este stilul de viaţă sănătos. Ei mâncau diferite alimente, iar organismul asimila toate substanţele nutritive esenţiale.

De exemplu, ştim că nu trebuie să consumăm mâncare procesată deoarece nu este sănătoasă. În schimb, ar trebui să includem în alimentaţie mai multe fructe şi legume, care sunt foarte sănătoase şi nutritive.

În plus, pentru o dietă echilibrată, mai ştim şi că nucile/alunele sunt sănătoase şi că ar trebui să le includem în alimentaţia zilnică. Dar care sunt mai bune? Alune crude sau prăjite?

Alune crude sau prăjite

Există diferite tipuri de alune pentru consum, dar cele mai populare sunt: caju, fistic, migdale, nuci, arahide, alune de pădure. Majoritatea sunt bogate în substanţe nutritive, conţinând antioxidanţi, fibre, proteine, acizi graşi Omega-3, vitamine şi minerale. Toţi aceştia sunt nutrimenţii necesari pentru o dietă echilibrată, care este nutritivă şi sănătoasă.

De fapt, fructele cu coajă lemnoasă oferă multe beneficii pentru sănătate: îmbunătăţesc rezistenţa fizică, cresc masa musculară, întăresc imunitatea, stimulează pierderea în greutate şi chiar pot preveni cancerul.

Dar care sunt mai sănătoase?

Alune crude sau prăjite? - Alunele prăjite sunt mai crocante şi mai gustoase. Potrivit mai multor studii, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, deşi alunele crude şi cele prăjite au aceeaşi valoare nutritivă, alunele crude sunt mai sănătoase.

Acest lucru se datorează faptului că acizii graşi Omega-3 ar putea fi afectaţi în timpul procesului de prăjire, făcând alunele mai puţin sănătoase. De asemenea, anumiţi nutrienţi prezenţi în fructe cu coajă lemnoasă, cum sunt vitamina E şi carotenoidele, s-ar putea pierde când se prăjesc la temperatură ridicată. În concluzie, toate tipurile de alune crude sunt mai sănătoase decât cele prăjite.

Credit foto: www.fastachi.com



Recente

shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg