Aşa eviţi îngrăşarea la menopauză

cură de slăbire la menopauză jpeg

Mai mult de jumătate din femei se îngraşă, în medie, cu 3-5 kg la menopauză. Cauzele sunt hormonale, dar responsabile pentru luarea în greutate sunt şi scăderea metabolismului, precum şi alimentaţia dezechilibrată.

La menopauză,metabolismul bazal,adică energia consumată în stare de repaus,scade cu 200 de calorii. Grăsimea se acumulează în special în zona abdominală,ceea ce reprezintă un factor de risc cardiovascular. De aceea,scăderea în greutate este,în primul rând,necesară pentru sănătate.

Ia mese regulate

Este bine să ai un program de masă ordonat:ia 3 mese principale pe zi,cu gustările de rigoare. Scăderea producţiei hormonale duce la un nivel mai scăzut de serotonină,neurotransmiţătorul care,printre altele,controlează şi apetitul.

Mesele regulate te ajută să eviţi mâncatul în exces sau „crizele de foame“. Este bine de ştiut că proteinele induc mai repede senzaţia de saţietate.

Activitatea fizică,mai mult decât necesară    

Plimbarea în pas vioi,treburile prin gospodărie sau orice alt tip de activitate fizică te ajută să creşti masa musculară şi arderile celulare,precum şi să-ţi păstrezi silueta. Zilnic,mergi pe jos cel puţin o jumătate de oră,iar de 3 ori pe săptămână practică un sport de intensitate medie – nataţie,alergare,ciclism.