Aşa intensifici metabolismul
Metabolismul este procesul prin care corpul transformă alimentele în energie. Atunci când metabolismul funcţionează normal, vei reuşi să te menţii în formă şi să arzi mai multe calorii. Poţi face acest lucru prin consumul a câtorva alimente care îl stimulează, şi anume:
Măr
Merele nu ar trebui să lipsească din alimentaţia persoanelor care ţin dietă ca să slăbească. Având un indice caloric scăzut, merele sunt sursă importantă de fibre solubile - ele împiedică celulele corpului să absoarbă grăsimea. În plus, prin consumul zilnic de măr este prevenită retenţia de lichide.
Ceai verde
Ceaiul verde este unul dintre alimentele de top care stimulează metabolismul. Conţine antioxidanţi şi polifenoli, doi compuşi care sunt necesari pentru îndeplinirea funcţiilor metabolismului din organism. Bea zilnic (dimineţa şi seara) 1-2 ceşti de ceai verde.
Cafea neagră
Foarte bine faci dacă îţi începi ziua cu o ceaşcă de cafea neagră, pentru că este o băutură care stimulează metabolismul încă de la primele ore. Cofeina prezentă în cafea blochează reţinerea adenozinei în corp. În plus, stimulează eliberarea de neurotransmiţători precum dopamina şi noradrenalina, doi compuşi care îmbunătăţeşte funcţia metabolismului şi arde mai multe calorii.
Ghimbir
Cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra pierderii în greutate, ghimbirul este superalimentul care stimulează metabolismul şi creşte temperatura corpului. Această activitate este strâns legată de creşterea numărului de grăsimi (calorii) arse. Bea ceai de ghimbir dimineaţa.
Ardei iute
Compusul prezent în ardeiul roşu care stimulează metabolismul poartă numele de capsaicină. Capsaicina provoacă o creştere uşoară a temperaturii corpului şi îmbunătăţeşte funcţiile metabolismului, care va arde mai multe grăsimi. Mănâncă ardei iute măcar o dată pe zi.