Aşa obţii ce vrei prin limbajul corpului!

1 67710 original jpg jpeg

Ştiai că limbajul non-verbal îţi poate deschide multe uşi? Unele gesturi pot avea mai multă putere de convinge decât sute de cuvinte la un loc. Află mai multe din acest articol!

Limbajul non-verbal a dovedit de multă vreme că poate fi un aliat de încredere în a obţine ce ne dorim. Multe lucruri pot fi rezolvate având o atitudine potrivită.

Când eşti la interviu pentru un job

Ai fost invitată la un interviu? În loc să stai aşezată în sala de aşteptare,adoptă două poziţii eficiente,spun cercetătorii. Ridică braţele în sus,în formă de V,sau mergi la baie şi stai cu mâinile în şolduri timp de două minute.

Se pare că aceste două poziţii reduc stresul şi dau senzaţia de control asupra situaţiei.

Aşa linişteşti copiii neastâmpăraţi

O voce caldă,lentă,are un efect de calmare asupra copiilor,în timp ce un ton ridicat şi grăbit poate stimula furie sau chiar teamă. Aceste constatări au apărut în rezultatele unui studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Maryland,Baltimore (SUA).

Explică-le copiilor aceste tehnici şi învaţă-i să se joace un joc în care trebuie să spună o propoziţie şi apoi să aştepte cinci secunde până să rostească altă propoziţie.

La întâlnire

Dacă vrei să îţi cucereşti partenerul cu care ai ieşit laîntâlnire,fă următorul gest:odihneşte-ţi mâna pe masă,având degetele îndreptate spre alte persoane. Vei primi semnale că interlocutorul este interesat de persoana ta.  

La serviciu

Îţi poţi face prieteni laserviciuprin gesturi simple,dar eficiente. Contactul fizic de o fracţiune de secundă poate să lege prietenii. Atinsul stimulează producerea de oxitocină şi creşte sentimentul de încredere în sine. De asemenea,persoanele tactile se bucură de scăderea nivelului de cortizol,hormonul stresului,aşa cum mai este cunoscut.

Ca să slăbeşti

Un studiu publicat în Jurnalul de Cercetări a Consumatorilor sugerează că persoanele care ţin dietă,dacă îşi încordează muşchii atunci când au de ales între bomboane şi un măr,de exemplu,aleg gustarea sănătoasă.

Ca să fii creativ

Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că e bine să gesticulezi cu ambele mâini în timp ce participi la o şedinţă de creaţie. Persoanele care îţi explică punctele de vedere cu mâinile au mai multe idei decât cele care stau cu mâinile blocate.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg