Băutură puternic vindecătoare şi un elixir perfect dimineaţa

1 67697 original jpg jpeg

Dacă amesteci apă caldă cu lămâie şi turmeric o să ai o băutură cu putere de vindecare mare şi un elixir excelent pentru a începe ziua. Dacă nu eşti familiarizată cu efectele pozitive ale turmericului, iată câteva informaţii.

Turmericul este un condiment galben/portocaliu din India şi aparţine aceleaşi familii din care face parte şi ghimbirul. Acesta este un antioxidant puternic care se lupta cu radicalii liberi cunoscuţi ca şi cancerigeni şi are de asemenea şi efecte antiseptice şi anti-inflamatoare.

Este folosită des în bucătăria indiană,dar dacă nu mănânci mâncare indiană în fiecare zi,cum ai putea să incluzi acest condiment minunat în dieta ta? Simplu! Condimenteaza-ţi apa caldă cu lămâie pe care o bei dimineaţa.

Ca să creşti efectele benefice,adaugă şi un praf de scorţişoară care are proprietăţi anti-inflamatoare şi poate regla nivelul zahărului din sânge (ceea ce înseamnă că vei mânca mai puţin şi te vei simţi mai satisfăcută).

Ingrediente:

1 ceaşcă de apă caldă (nu fierbinte);poţi să foloseşti o ceaşcă de lapte cald dacă doreşti (de migdale,de soia sau lapte normal de vacă)

1/4 linguriţă de turmeric

Zeama de la jumătate de lămâie

Un praf de scorţişoară,opţional

1/8 linguriţă de miere

Preparare:

După ce încălzeşti apa,adaugă turmericul,zeama de lămâie şi mierea (şi scorţişoara,dacă doreşti). Amestecă bine. Turmericul se va lăsa la fundul ceştii,deci amestecă în continuare în timp ce bei acest elixir pentru a te bucura de toate beneficiile sale. Asigură-te că-l bei cât încă este cald.

Turmericul nu este scump. Îi va da apei tale cu lămâie o uşoară aromă şi va avea un efect pozitiv asupra fiecarui sistem din corpul tău. Să adaugi acest condiment puternic dietei tale este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru sănătatea ta.