Băuturile naturale care ard caloriile

1 76607 original jpg jpeg

Pe lângă sport şi adoptarea unei alimentaţii echilibrate şi sănătoase, există câteva băuturi care stimulează metabolismul ca să ardă mai multe grăsimi şi, de asemenea, previn retenţia de apă.

Aceste reţete sunt uşor de făcut şi au efecte pozitive asupra sănătăţii.

Smoothie de castraveţi

Această băutură stimulează digestia. În plus, acţionează mai bine dacă este băută cu jumătate de oră înainte de micul dejun.

Ai nevoie de:

-    1 felie ananas

-    1 castravete

-    1 căţel usturoi

-    1 felie vânătă

-    1 ridiche

-    50 ml apă

Mod de preparare:

Spală şi curăţă de coajă castravetele, usturoiul, ananasul, vânăta şi ridichea. Pune-le feliile într-un vas, adaugă apa şi apoi blenduieşte-le câteva minute. Se bea pe stomacul gol.

Smoothie de portocală şi grepfrut

Sucul de portocală şi de grepfrut, împreună cu oţetul de cidru de mere, este perfect pentru stimularea metabolismului. Este recomandat să se bea pe stomacul gol, în timpul nopţii. Atunci este mai eficientă.

Ai nevoie de:

-    1 cană suc de portocale

-    ¼ cană oţet de cidru de mere

-    ½ ceaşcă suc de grepfrut

-    ½ ceaşcă ceai de mentă

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un vas şi apoi amestecă în ele cu o lingură. Băutura obţinută se împarte în două şi se bea în timpul zilei.

Limonadă cu ghimbir

Rădăcina de ghimbir are foarte multe proprietăţi: întăreşte sistemul imunitar, stimulează metabolismul şi combate constipaţia. În combinaţie cu lămâia, ghimbirul te ajută să slăbeşti. Este recomandat ca băutura să fie consumată pe parcursul zilei.

Ai nevoie de:

-    sucul de la 3 lămâi

-    1 litru apă

-    ½ lingură ghimbir ras

Mod de preparare:

Într-un vas, amestecă sucul de lămâie proaspăt stors cu trei căni de apă. Într-un ibric, pune apă la încălzit şi adaugă în ea ghimbirul ras. Acoperă-l cu o farfurie şi lasă-l 5 minute să facă infuzie. Când ceaiul de ghimbir s-a răcit, amestecă-l cu sucul de lămâie şi apa rămasă. Nu adăuga zahăr. Dacă vrei să îndulceşti băutura, pune miere.

Credit foto: www.steptohealth.com