Beneficii ale alimentelor pe care le consumăm zilnic

1 64510 original jpg jpeg

Ştiai că unele dintre alimentele şi băuturile care ar trebui evitate, nu sunt de fapt rele pentru organism? Studii recente au demonstrat că tortul de ciocolată, guma de mestecat, cât şi alte alimente sunt benefice pentru organism.

1. Beneficiile tortului de ciocolată

Conform cercetărilor,metabolismul este mai activ dimineaţa,motiv pentru care ar trebui să mâncăm desertul  împreună cu micul dejun pentru a arde caloriile în restul zilei.

În schimb,dacă mănânci tort de ciocolată seara,rişti să nu poţi dormi şi să constaţi că te-ai îngrăşat,deoarece organismul nu mai procesează alimentele la fel de bine ca în timpul zilei.

2.    Beneficiile ciocolatei negre

Se spune că un cub de ciocolată neagră consumat în fiecare zi poate duce la scăderea tensiunii arteriale si reduce riscul apariţiei unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral. Recent,oamenii de ştiiinţă au descoperitv că ciocolata neagră conţine catechine,compuşi chimici care se găsesc în cacao  şi ajută la prevenirea bolilor de inima si a cancerului. Pentru a beneficia de aceste efecte pozitive,ciocolata neagră trebuie să conţină 80% cacao.

3.    Beneficiile cafelei

Toată lumea bea cafea,dar nu trebuie să exagerăm. Până la trei ceşti mici de cafea pe zi pot reduce apariţia  bolilor hepatice cu până la 40%,şi de asemenea,pot reduce cu mai mult de 60% riscul apariţiei bolii Alzheimer.  În schimb,mai mult de trei ceşti de cafea pe zi pot duce la creşterea tensiunii  arteriale şi la apariţia palpitaţiilor.

4.    Beneficiile vinului roşu

Se spune că ar trebui să bem câte un pahar de vin roşu în fiecare zi. Acesta reduce nivelul colesterolului din sânge şi poate ajuta la prevenirea coagulării sângelui.  Dar cum şi acesta conţine alcool,nu trebuie să exagerăm.

5.     Beneficiile gumei de mestecat

Cui nu îi place să mestece gumă? Noile cercetări arată că guma de mestecat te ajută să te concentrezi,dar după ce mănânci,ajută şi sistemul digestiv. Se spune că guma de mestecat ajută la înălbirea dinţilor,ceea ce nu este un mit. Guma de mestecat creează mai multă salivă în gură,ajută la păstrarea dinţilor curaţi şi produc un acid,care distruge bacteriile ce se găsesc pe dinţi.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg