Beneficiile consumului de peşte

1 67566 original jpg jpeg

Ştim că iţi doreşti o dietă sănătoasă, care să iţi menţină tonusul şi silueta! Peştele, alternativa ideală la alte tipuri de carne, ne ajută să atingem aceste obiective, asigurându-ne o alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional.

Sursă excelentă de proteine de calitate,acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6,proteine,vitamine (A,B12,D,E) şi minerale (potasiu,fier,iod,fosfor,seleniu),peştele oferă o bună valoare nutritivă şi un aport echilibrat de grăsimi. 

Grăsimile din seria acizilor graşi esenţiali omega 3 sunt principalul motiv pentru care ar trebui să consumăm peşte mai des. Acestea se găsesc mai ales în carnea de peşte oceanic de apă rece (macrou,hering,somon,cod,ton,sardine,şprot),previn îmbătrânirea precoce şi protejează sistemul nervos.       

Potrivit studiilor de specialitate,buna funcţionare a creierului depinde într-o mare măsură de aportul de fosfor şi,implicit,de consumul de peşte. Cercetătorii au constatat că acizii graşi polinesaturaţi,care se găsesc în carnea de peşte,previn deteriorarea celulelor creierului şi ajută memoria,scăzând semnificativ riscul de a dezvolta boala Alzheimer. 

Şi bolile cardiovasculare au o incidenţă mai mică în rândul celor carte consumă peşte în mod regulat. Acizii graşi esenţiali contribuie la scăderea nivelului de colesterol,împiedică asimilarea altor grăsimi nesănătoase în organism şi previn înfundarea arterelor,scăzând tensiunea arterială şi riscul de aritmii.                 

Peştele conţine şi vitamina D,esenţială în absorbţia şi fixarea calciului în oase. Organismul nostru poate produce această vitamină liposolubilă doar în prezenţa soarelui,care declanşează procesul de sinteză. Nu întotdeauna avem ocazia să ne expunem pielea la soare,aşa că este nevoie să ne luăm doza de vitamina D din alimentaţie. Peştii din conservele Eva sunt o bună sursă de vitamina D şi calciu,contribuind la menţinerea sănătăţii oaselor şi a danturii,dar şi la prevenirea osteoporozei.

Fierul este o altă substanţă minerală pe care o găsim în carnea de peşte,mult mai bine absorbit decât cel din vegetale. Gradul de absorbţie creşte şi mai mult dacă adăugăm puţină lămâie,combinaţia devenind un asociat de nădejde în lupta împotrivă anemiei.  



Recente

Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg