Beneficiile consumului de urdă asupra sănătăţii

Consumate cu moderaţie, brânzeturile sunt o sursă valoroasă de nutrienţi de care organismul are nevoie pentru a funcţiona normal.
Din punct de vedere chimic,brânzeturile se obţin din coagularea laptelui cu cheag. În general,brânzeturile trebuie diferenţiate în cazeinice şi necazeinice,cazeina fiind proteina din lapte care,din cauza masei moleculare deosebit de mare,se digeră foarte greu. În pieţe,dar şi în supermarketuri,oferta de brânzeturi este variată,ceea ce ne îngreunează alegerea.
Câteva recomandări în ceea ce priveşte consumul de brânzeturi
Nu asociaţi brânzeturile şi lactatele cu alte alimente! Laptele şi derivatele din lapte nu se asociază cu alte alimente. Excepţie tolerată – asocierea cu pâine sau paste din grâu dur. Pentru a preveni o serie de boli digestive grave este important să nu combinam brânzeturile cu proteine de origine animală. În combinaţie cu sucul gastric din stomac,cazeina creează un înveliş pe bucăţelele de carne şi acestea nu se mai digera. Cel mai indicat ar fi să asociem brânzeturile cu verdeţuri şi legume.