Beneficiile sării negre - elixir pentru piele, păr şi corp

1 67907 original jpg jpeg

Sarea neagră este compusă în mare parte din clorură de sodiu, dar şi alte componenete, care oferă beneficii şi acţionează ca un condiment de răcire. În plus, este recomandată ca tratament pentru mai multe probleme de sănătate.

Este foarte populară în India,Orientul Mijlociu,Franţa,Japonia şi Spania. Aceasta mai este numită sare de lavă neagră şi este un tip de sare din rocă vulcanică. Este folosită în mod obişnuit în ţările din Asia din jurul Munţilor Himalaya şi este folosită de sute de ani în medicina tradiţională,pentru gătit şi ca un ajutor de frumuseţe.

Beneficiile sării negre asupra sănătăţii:

Simptome ale problemelor digestive,lipsa de energie,mucoasă uscată sau congestie,osteoporoză şi alte probleme ar putea avea legătură cu o lipsă de sodiu organic. Conform Ayurveda,sarea negră este considerată la indieni ca un condiment de răcire şi este recomandată pentru mai multe probleme de sănătate.

Presiunea sângelui

Uneori este recomandată persoanelor care au o dietă scăzută în sare din cauza hipertensiunii,deoarece conţine mai puţin sodiu,comparativ cu celelalte tipuri de sare.

Gaze intestinale

Prăjirea de sare neagră într-un vas de cupru până la schimbarea culorii şi amestecarea acesteia cu apă caldă,este o băutură eficientă în tratarea gazelor intestinale.

Efect afrodisiac

Seminţele Harad care sunt folosite pentru a face sarea neagră sunt considerate un afrodisiac.

Are efect laxativ

Sarea neagră acţionează ca un laxativ şi adjuvant digestiv. Un laxativ format din lămâie,ghimbir şi sare neagră este foarte puternic.

 Constipaţia  

Sarea extrage apa din tractul digestiv prin osmoză,acţionând ca un ajutor digestiv care le permite oamenilor să elimine flatulenţa şi să scape de constipaţie.

Dureri articulare

Are beneficii asupra artritei şi paraliziei,întărind oasele.

Gastro-intestinal

Este folosită pentru a reglementa eletroliţii sau tractul gastro-intestinal.

  Anemie    

Deoarece conţine mai multe minerale,este benefică pentru persoanele care suferă de anemie.

Inflamaţie

Sulful aromatic şi apa sărată este folosită pentru a vindeca inflamaţia locală şi infecţiile.

  Sistemul imunitar    

Ajută la construirea unui sistem imunitar mai puternic în mod natural.

Aciditatea

Are un efect de alcalinizare asupra organismului,deoarece nu a fost expusă la temperaturi ridicate şi a fost curăţată de minerale. Ajută la prevenirea unui nivel ridicat de aciditate.

Pierderea în greutate

Poate ajuta la pierderea în greutate. Aceasta ajută organismul să creeze sucuri digestive,astfel încât alimentele pe care le consumăm să fie digerate mai repede.

Ajută respiraţia

Este eficientă în reducerea inflamaţiei din sistemul respirator. Astfel,producţia de flegmă este încetinită,astfel încât să poţi respira mai uşor din nou. Stropirea pe limbă cu sare ajută la îmbunătăţirea respiraţiei. Ea are aproape acelaşi efect ca al unui inhalator nazal şi nu are efecte secundare,atunci când este luată în cantităţi moderate.

Reduce colesterol

Reduce nivelul ridicat al colesterolului,hipertensiunea arterială şi ajută la controlarea bătăilor neregulate ale inimii. Astfel,aceasta poate ajuta la prevenirea aterosclerozei,infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral.

  Diabetul    

Sarea neagră poate contribui la reducerea nevoii de insulină,ajutând la menţinerea nivelului de zahăr din organism. Astfel,sarea este o parte esenţială a dietei,dacă eşti diabetic sau la un pas de a dezvolta această boală.

Osteoporoza

Doar peste 1/4 din cantitatea de sare,care este în organism este depozitată în oase,în cazul în care aceasta ajută pentru a le menţine puternice. În cazul în care organismul nu dispune de sare şi apă,începe să apeleze la sodiul din oase,care în cele din urmă poate duce la dezvoltarea de osteoporoză. Astfel,prin consumul de apă şi sare cu moderatie poţi preveni osteoporoza.

Credit foto:www.curejoy.comRecente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg