Beneficiile seminţelor de dovleac. 8 moduri în care te întăresc

1 70419 original jpg jpeg

Seminţele de dovleac conţin substanţe nutritive, care te ajută să dormi mai bine şi stimulează sistemul imunitar. Sunt uşor de transportat şi pot fi savurate oriunde ca gustări sănătoase. Iată care sunt beneficiile seminţelor de dovleac.

Iată care sunt beneficiile seminţelor de dovleac:

1.  Beneficiile seminţelor de dovleac - Ajută sistemul imunitar

În sezonul rece trebuie să avem grijă de imunitatea organismului. "Conţinutul ridicat de zinc din seminţele de dovleac ajută la stimularea sistemului imunitar şi la combaterea răcelii",spune dr. Mike,fondatorul Nosh Detox. Zincul joaca un rol central în sistemul imunitar,inclusiv în diviziunea celulară şi sinteza ADN-ului. În plus,pentru a face faţă sezonului rece,adaugă seminţe de dovleac în supe,iaurt,salate sau le consumi ca o gustare rapidă şi sănătoasă.

2. Menţin inima sănătoasă

Printre beneficiile seminţelor de dovleac se numără şi faptul că seminţele de dovleac sunt o mare sursă de magneziu. În plus,o cană de seminţe conţine aproape jumătate din doza ta zilnică recomandată.

Nutriţionistul spune că "seminţele de dovleac sunt bogate în magneziu, care ajută la funcţionarea inimii, formarea sistemului osos, funcţia intestinului şi relaxarea vaselor de sânge.”

3. Beneficiile seminţelor de dovleac - Stimulează creierul

Seminţele de dovleac sunt la fel de bune pentru stimularea puterii creierului mai ales atunci când ai poftă să ronţăi ceva. Cercetătorii au descoperit că zincul joacă un rol esenţial în reglementarea comunicării dintre creier şi ajută la îmbunătăţirea memoriei în mod semnificativ.

"O mână de seminţe de dovleac în fiecare zi îţi oferă doza zilnică recomandată de zinc,care este vitală pentru creşterea puterii creierului prin consolidarea memoriei şi a concentraţiei", spune nutriţionistul Lovisa Nilsson, de la Lifesum.

4. Ajută în procesul de digestie

Pe lista cu beneficiile seminţelor de dovleac trebuie trecut şi faptul că seminţele de dovleac pot ajuta la menţinerea unui "stomac fericit", precizează Lovisa Nilsson. Acest lucru se datorează faptului că seminţele includ o mulţime de carbohidraţi complecşi şi fibre, care sunt vitale pentru o digestie sănătoasă.

5. Beneficiile seminţelor de dovleac - Reduc stresul  

Seminţele de dovleac sunt o mare sursă de aminoacizi şi glutamat, care sunt necesare în sinteza acidului butiric.Aceşti aminoacizi au efect anti-stres şi ajută la reducerea anxietăţiişi nervozităţii. Te vei simţi calmă şi relaxată.

  6. Te pot ajuta să dormi mai bine    

Seminţele de dovleac sunt bogate în triptofan, un aminoacid esenţial pe care corpul tău îl transformă în serotonină şi mai târziu în melatonină, substanţe care te ajută să dormi. Acest lucru se datorează faptului că triptofanul nu poate fi absorbit de creier, în timp ce alţi aminoacizi sunt.

7. Beneficiile seminţelor de dovleac - Au beneficii asupra simptomelor de la menopauză    

Bufeurile şi insomnia pot fi un lucru de domeniul trecutului. Cercetările arată că femeile aflate la menopauza ar putea obţine unele beneficii prin utilizarea de ulei din seminţe de dovleac. Studiile sugerează că acesta poate duce la o scădere semnificativă a tensiunii arteriale, bufeuri, dureri de cap, dureri articulare şi alte simptome ale menopauzei, deoarece este bogat în fitoestrogeni naturali.

8. Sunt un anti-inflamator    

Seminţele de dovleac şi uleiul lor au efecte antiinflamatoare, fapt care prevede o serie întreagă de beneficii pentru sănătatea ta. "Acestea pot fi folosite pentru a reduce inflamaţia la pacienţii care suferă de artrită,fără efecte secundare. În plus,au fost folosite de mii de ani pentru eliminarea paraziţilor. Printre beneficiile seminţelor de dovleac se numără faptul că aceste seminţe au şi proprietăţi antifungice şi antivirale.

Seminţele de dovleac conţin zinc,omega 6 şi 9,

. Adaugă în oricare dintre mese pentru un impuls nutritiv puternic!