Bombe calorice care trebuie consumate cu moderaţie de Paşte
Ştim cu toţii că în perioada sărbătorilor de paşte facem excese alimentare. Este un obicei la noi să ne strângem cu familia şi apropiaţii în jurul meselor bogate şi să ne desfătăm cu preparate tradiţionale.a
Excesul alimentar şi caloric este din păcate inclus în farmecul sărbătorilor,iar de multe ori ni se întâmplă să ne ferim de alimente pe care le credem bombe calorice,când ele sunt,în realitate,mai prietenoase cu diet şi silueta noastră decât ne închipuim.
Secretul stă de fapt în combinaţiile alimentare pe care alegem să le facem şi în alegerea acelor preparate mai sănătoase pentru masă de sărbătoare.
Pască vs cozonac-pasca are în medie 380 kcal pentru 100 de g,pe când cozonacul adună aproape 500 de kcal la 100 de g de produs. Soluţia este să preparam în casă o pască adaptată nevoilor omului modern şi preocupat de silueta,în care să punem mai puţin aluat şi umplutura să fie făcută din brânză mai uşoară,smântână semidegresată şi să punem mai degrabă stafide pentru a îndulci preparatul,în favoarea zahărului alb.
Cozonacul,mai ales cel din comerţ,poate ajunge până la 500 de kcal provenite exclusiv din grăsimi şi zaharuri,ceea ce îl face cu adevărat o bombă calorică. Atenţie,însă la cantităţi,pasca e mult mai densă decât cozonacul,deci ideal e să cântărim aceste două produse şi să nu depăşim 100 de g de dulciuri pe zi. În mod ideal,trebuie consumate dimineaţă,la micul dejun,fără a fi asociate cu alte produse bogate în grăsimi.