Cafea sau suc de portocale? Ce alegi să bei dimineaţa

1 69025 original jpg jpeg

Dimineaţa, primul lucru pe care îl faci este să pregăteşti cafeaua. Nu pleci de acasă până când nu îţi bei cafeaua sau o iei cu tine. Dar cea mai bună opţiune este ca astăzi să alegi să bei un pahar de suc de portocale, pregătit de tine, spun cercetătorii.

Cofeina din cafea stimulează creierul,aşa că nu ne mai este somn. Băutul cafelei poate deveni o dependenţă deoarece o să nu-şi mai facă efectul. Mai mult,dorinţa de somn reapare după câteva ore. De asta avem şi alte alternative,mai ales care nu conţin cofeină. Un pahar de suc de portocale este o bună opţiune.Potrivit noilor cercetări,doar un pahar de suc de portocale,echivalentul a 240 de ml,poate ajuta la stimularea creierului şi să te menţină energică pe tot parcursul zilei. Cercetătorii de la Universitatea din Berkshire spun că sucul de portocale este mult mai bun decât cafeaua,atunci când vine cu o doză mare de energie,concentraţie şi agerime la o persoană.Studiul a constat din studierea pe durata a două zile a câtorva persoane. În prima zi,au băut un pahar de suc de portocale după ce au făcut nişte teste mentale. A doua zi,au băut apă cu zahăr,şi apoi au fost testaţi,şi rezultatele păreau asemănătoare cu ziua în care au băut suc de portocale.După ce au fost comparate şi analizate rezultatele,au arătat că cei care au băut suc de portocale au fost mai concentraţi,concentrare care durează aproximativ 6 ore.

Cum ajută sucul de portocale:

Potrivit cercetărilor,sucul de portocale are efecte şi stimulează creierul pentru că în schimbul cofeinei,el conţine flavonoide,care sunt benefice pentru organism şi îl ajută. Acestea se găsesc în mai multe fructe şi legume,inclusiv în fructe de pădure şi citrice,cum este portocala. Flavonoidele ajută la stimularea creierului,care ne fac să asimilăm mai uşor informaţiile şi să le trecem prin filtrul minţii.

Data viitoare când eşti obosită,nu opta pentru o ceaşcă de cafea. Alege să bei un pahar de suc de portocale,care te va ajuta să rămâi concentrată şi energică. Studiile au arătat că pulpa portocalei are efecte pozitive,aşa că dimineaţa stoarcem câteva portocale şi ne bucurăm de un suc proaspăt preparat,şi nu să îl cumpărăm.Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg