Cât de sănătos este untul

1 67646 original jpg jpeg

În ultimele decenii consumul de unt a fost pus sub semnul întrebării. Oamenii au fost încurajaţi să cumpere, în schimb, margarina, un alt produs controversat. Principalele motive pentru care untul este considerat nesănătos sunt: faptul că produce boli ale inimii şi creşte colesterolul.

Studiile sunt cele care pot da un răspuns cel mai aproape de adevăr. Pe vremuri,oamenii consumau unt proaspăt,preparat din lapte nepasteurizat. Cel mai sănătos unt era considerat cel de capră,animalul care nu face cancer.

Cât de sănătos este untul – ce ne spune ultimul studiu care vizează consumul de grăsimi saturate,conţinute şi în unt

De-a lungul vremii,o serie de studii au tot încercat să prevină populaţia cu privire la pericolele consumului de unt sau de margarină. Un studiurecent despre cât de bune sunt grăsimile saturate,găsite şi în unt,a fost făcut de Journal of the American College of Cardiology. Acest studiu,care vizează şi consumul de unt poate da anumite răspunsuri.

Studiul a fost efectuat pe o durată de trei decenii în care participanţii,85 de mii de femei şi 43 de mii de bărbaţi,au fost evaluaţi la fiecare patru ani pentru a vedea cum s-au schimbat obişnuinţele alimentare şi bolile apărute în urma acestora. Toţi participanţii la studiu erau sănătoşi atunci când au început.

Rezultatele studiului au arătat că atunci când participanţii au înlocuit 5% din grăsimile saturate cu grăsimi polinesaturate,precum cele din nuci,riscul de a dezvolta boli de inimă a scăzut cu 25%. Iar atunci când au înlocuit tot 5% din grăsimile saturate cu grăsimi mononesaturate,găsite în nuci sau ulei de măsline,riscul scădea cu 15%.

Află când poate deveni periculos untul şi motivele pentru care este o alegere mai bună decât margarina!