Ce nu ştiai despre carnea de curcan

1 61698 original jpg jpeg

Nu lipseşte de pe mesele americanilor de Ziua Recunoştinţei, iar noi o consumăm ori de câte ori avem ocazia sau vrem să înlocuim carnea de pui sau de porc. Iată ce nu ştiai despre carnea de curcan şi de ce ar trebui s-o consumi mai des.

Ce nu ştiai despre carnea de curcan-Este o sursă de multivitamine 

Carnea de curcan este bogată în fier,zinc,fosfor,potasiu şi vitamina B,adică toţi nutrienţii importanţi pentru  corpul tău.

Ce nu ştiai despre carnea de curcan-Conţine triptofan,dar nu te vei simţi obosită  

Aminoacidul nu este produs în organism,dar este vital pentru producţia de niacină (necesară în producerea de energie) şi serotonină (care echilibrează starea de spirit). Niacina poate stimula colesterolul bun,ceea ce te va ajuta să contracarezi bolile cardiovasculare. Triptofanul,de asemenea,joacă un rol în stimularea sistemului imunitar,aşa că te va feri de răcelile de sezon.

Ce nu ştiai despre carnea de curcan-Este prietenos cu glanda tiroidă  

Carnea de curcan conţine seleniu,un antioxidant necesar pentru metabolismul hormonilor tiroidieni. Asta ca să nu crezi că ai nevoie doar de afine şi broccoli.

Ce nu ştiai despre carnea de curcan-Conţine proteine slabe  

O porţie de curcan are aproximativ 30 de grame de proteine slabe,adică mai puţine grăsimi şi calorii decât în carnea de vită. Desigur,poţi renunţa şi la pielea curcanului,dacă vrei să mănânci şi mai slab.  O porţie de curcan conţine doar 161 de calorii şi are doar 4 grame de grăsime.

Ce nu ştiai despre carnea de curcan-Îţi menţine la cote optime colesterolul şi zahărul din sânge  

Dacă o consumi în mod regulat,carnea de curcan îţi va reduce nivelul colesterolului. Carnea are un indice glicemic scăzut,deci te va ajuta să-ţi menţii stabil nivelul insulinei. Grăsimea saturată este necesară corpului nostru,atâta vreme cât este consumată cu moderaţie. Carnea de curcan are cu 12% mai puţine grăsimi saturate din doza zilnică recomandată,aşa că reprezintă o sursă perfectă,săracă în grăsimi.

Credit foto:Pinterest