Ce nu ştiai despre sucul de varză!
Sucul de varză este bogat în fibre şi ajută la prevenirea diabetului deoarece opreşte absorbţia de zahăr în organism. Oamenii de ştiinţă spun că sucul de varză are proprietăţi antioxidante şi anti-hiperglicemice care ajută în tratarea acestuia.
Sucul de varză este foarte eficient în tratarea diabetului zaharat,deoarece regenerează celulele corpului afectate de pancreas şi este mai potrivită decât salata de varză,deoarece celuloza de la aceasta poate provoca dureri abdominale. În plus,este bogată în proteine,vitaminele B1,B2,B6,C,K,PP,U,potasiu şi magneziu.
Reţeta sucului de varză
Ingrediente
-700 g sau 3 căni de varză tocată-400 ml apă distilată
Mod de preparare
Cel mai bun mod de a pregăti sucul de varză este folosind un storcător sau un blender. Spală varza bine şi toac-o înainte de a o pune în storcător şi adaugă apa distilată. Bea sucul cât este în stare proaspătă. Nu-l păstra mai mult de 2 ore în frigider. Bea o ceaşcă de suc de varză înainte de fiecare masă.
Varza conţine
,K,B1,B2,B3 şi B6. Alte elemente nutritive găsite în aceasta sunt manganul,calciul,cuprul,fierul,fosforul şi alte fibre alimentare. În plus,este o bună sursă de carotenoidă,luteină,zeaxantină şi Omega 3,un acid gras numit alfa-linolenic.
Mănâncă varză pentru a reduce riscul apariţiei diferitelor tipuri de cancer,a inflamaţiei,a îmbunătăţirii sănătăţii ochilor. În plus,susţine detoxifierea,îmbunătăţeşte sănătatea inimii,
şi tratează anemia.
Potrivit sondajului realizat în anul 2008,s-a constatat că sucul de varza poate reduce glucoza din sânge şi ajută la pierderea kilogramelor în plus