Ce să mânânci pentru a avea dinţi mai sănătoşi

1 68918 original jpg jpeg

Periatul şi folosirea aţei dentare nu sunt întotdeauna de ajuns pentru a avea dinţi puternici. Şi alimentaţia joacă un rol important. Află ce să mănânci pentru a avea dinţi mai sănătoşi.

Brânza

Este unul diuntre alimentele cu cel mai ridicat conţinut de calciu şi fosfaţi. După o masă compusă şi din brânză,secreţia de salivă este stimulată şi astfel nivelul de aciditate din cavitatea bucală este mai redus,iar dinţiisunt protejaţi.

Ceai

Orice tip de ceai din fructe este îmbogăţit cu o cantitate importantă de polifenoli şi catehine,substanţe care apără dinţii de acţiunea corozivă a tartrului şi a bacteriilor.

Apa

Consumul a aproximativ doi litri de apă pe zi nu doar că-ţi asigură necesarul zilnic de hidratare,dar apa conţine şi numeroase substanţe minerale care-ţi protejează dinţii şi-i menţin sănătoşi. Apa întăreşte dinţii şi spală bacteriile şi germenii care se pot adăposti pe suprafaţa dinţilor sau pe gingie.

Laptele

Dacă vrei să ai dinţi cât mai albi şi fără să capete acel aspect străveziu pe margini,atunci nu uita să bei câte un pahar de lapte pe zi. Calciul întăreşte oasele şi dinţii şi completează eventualele carenţe de calciu. În acelaşi timp laptele conţine fosfaţi şi vitamina D,care întăresc smalţul. Cei care au intoleranţă la lactoză,pot consuma lapte de soia.

Ciocolată neagră

Cine ar fi crezut că ciocolata este benefică pentru sănătatea dinţilor. Este vorba doar de cea neagră,care are un conţinut foarte redus de zahăr. Ea este recomandată datorită numărului mare de tanini din cacao. Taninii împiedică formarea de placă de tartru pe dinţi,previn eroziunea dinţilor şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui în gingii.

Condimentele

Scorţişoara,cuişoarele,cuminul,coriandrul şi cardamomul sunt condimentelecare nu trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Pe lângă faptul că oferă o savoare aparte preparatelor,ele conţin şi numeroase vitamine care întăresc smalţul dinţilor.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg