Ce se întâmplă dacă renunţi la tocuri

1 74650 original jpg jpeg

Atunci când purtăm pantofi cu toc ne simţim mai elegante şi stim că toţi ochii sunt îndreptaţi spre noi. Totuşi, vine un moment când eşti nevoită să porţi mai des pantofi cu talpă joasă. Află ce se întâmplă dacă renunţi la tocuri.

Vei avea picioare mai lungi

Poate că tocurileîţi fac picioare să pară mai lungi,dar dacă renunţi la ele chiar vei avea picioare mai lungi. Conform unui studiu realizat în 2012,din cauza presiunii exercitate pe picioare,muşchii gambei sunt presaţi şi încordaţi tot timpul şi din acest motiv se atrofiază. În momentul în care renunţi la tocuri,ei revin la forma normală,se relaxează şi astfel vei avea picioare mai lungi.

Nu te va mai durea spatele

Ai observat că după o zi petrecută pe tocuri,te confruntai cu o durere cruntă de spate. Şi asta pentru că tocurile pun presiune pe zona lombară,în încercarea de a-ţi menţine echilibrul şi postura întreaga zi. Unele femei se pot confrunta şi cu spondiloză,afecţiune care apare atunci când una dintre vertebre apasă asupra unei altei vertebre. Pantofii cu talpă joasă nu exercită aceeaşi presiune,iar durerile de spate dispar după câteva săptămâni.

Te pot durea câlcăiele

Şi asta pentru că purtarea tocurilor vreme îndelungată nu-ţi afectează doar gambele,ci-ţi scurtează si tendoanele lui Ahile. În momentul în care renunţi la tocuri,iar glezna revine la un unghi de 90˚,tensiunea exercitată asupra tendoanelor este mai mare. La unele persoane se pot inflama ţesuturile din jurul gleznei,ceea ce duce la intensificarea durerea. Problema este totuşi temporară şi dispare după câteva săptămâni,de îndată ce tendoanele revin la mărimea lor normală.

Ţi se îmbunătăţeşte echilibrul

Purtatul tocurilor frecvent îţi poate modifica echilibrul deoarece obişnuieşti să calci des pe vârfuri. Astfel se slăbeşte musculatura,iar echilibrul este afectat. În momentul în care vei păşi din nou cu pantofi cu talpă joasă se va îmbunătăţi echilibrul,mai ales în zona gleznelor,şi vei evita entorsele.