Ce se-ntâmplă în corp când renunţi la zahăr

1 62128 original jpg jpeg

Când vrei să adopţi un regim alimentar sănătos, una dintre cele mai grele decizii cu care te loveşti este renunţarea la alimentele dulci. Deşi poate fi greu la început, această deprindere poate fi una dintre cele mai sănătoase lucruri pe care le faci. Iată de ce!

Vei avea mult mai multă energie

În mod ironic,multe persoane au tendinţa de a consuma produse bogate în zahăr,inclusiv aşa-numitele băuturi energizante şi băuturi cofeinizate,când sunt obosite. Specialiştii spun că fără cantitatea de zahăr care se găsesc în acestea,poţi să ai un nivel de energie mult mai ridicat.

Vei scăpa de câteva kilograme

Zahărulte face să consumi şi mai mult zahăr.  O mare parte din zahăr se găseşte în produsele alimentare bogate în carbohidraţi,multe dintre acestea fiind procesate sau care conţin foarte multe grăsimi. Când vei renunţa să mai consumi zahăr,nu o să se instaleze senzaţia de foame,ci din contra,vei scăpa de câteva kilograme.

Digestia ţi se va îmbunătăţi

Când elimini zahărul din alimentaţie,oferi un real ajutor pentru digestie. Vei observa că vei merge la baie mai des,dar acesta este un lucru cât se poate de normal şi de sănătos.

Nu vei mai dori să consumi produse dulci

Oamenii de ştiinţă spun că odată ce excluzi din organism zahărul,încet-încet vei începe să nu mai ai poftă de dulce. În loc să consumi produse bogate în zahăr,poţi consuma fructe.

Pielea va arăta mult mai bine

Ai observat că acneea apare şi că dispare în ciuda tuturor cremelor,loţiunilor şi unguentele pe care le utilizezi? Specialiştii spun că zahărul este unul dintre principalii vinovaţi de apariţia coşurilor. De aceea,dacă vrei să ai o piele mult mai sănătoasă,renunţă la zahăr.