Ceaiul negru, o alternativă mai sănătoasă la cafea?

1 75130 original jpg jpeg

Deşi foarte multe persoane îşi încep dimineaţa cu o cafea, ceaiul negru conţine anumite substanţe, precum amino-acizi, antioxidanţi şi teobromină, care îl fac să fie o alternativă mult mai sănătoasă. Descoperă avantajele pe care acesta le aduce corpului şi poate îţi vei reconsidera obiceiurile şi vei decide să îl bei la primele ore ale zilei.

Conţine cofeină

Deşi există păreri conform cărora cafeaua ar conţine mai multă cofeină decât ceaiul negru,acest lucru nu este adevărat,diferenţele dintre ele nefiind atât de notabile. O ceaşcă de cafea poate avea între 72 şi 130 mg de cofeină,în timp ce o ceaşcă de ceai negru poate avea între 43 şi 72 de mg. Dacă vei lua în considerare că poţi avea arsuri la stomac,probleme de somn,tensiune ridicată şi anxietate în urma consumului de cafea,probabil că vei alege ceaiul negru,ca fiind o variantă mult mai sănătoasă.

Hidratează corpul

Chiar dacă şi cafeaua poate face aproape acelaşi lucru,ceaiul negru hidratează rapid întreg organismul şi ajută la înlocuirea lichidelor pierdute. În plus,are un efect răcoritor şi înlocuieşte cu succes cantitatea de apă pierdută în zilele calde sau în urma efortului fizic.

Îţi dă energie

Multe persoane cred că în urma consumului de cafea vor avea mai multă energie şi vor putea scăpa mai uşor de stările de oboseală şi de somn. Efectul este,într-adevăr acesta,însă pe termen scurt. În realitate,cafeaua reduce nivelul energetic,chiar dacă poate părea greu de crezut,iar ceaiul negru îţi va da mai repede energie,iar efectul va rămâne pe parcursul întregii zile.

Are antioxidanţi

Antioxidanţii sunt fantastici pentru menţinerea corpului într-o formă de zile mari şi totodată a aspectului tânăr a pielii,dându-i o strălucire şi curăţând-o de impurităţi. În plus,ajută şi la îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Ceaiul negru nu conţine calorii şi stimulează activitatea metabolismului,ajutând corpul să elimine depozitele de grăsime acumulate de-a lungul timpului.

Îţi protejează oasele

Un studiu efectuat de un grup de cercetători australieni a constatat că persoanele care consumă ceai în mod regulat,în special ceai negru sau verde,au oasele mult mai puternice şi şansele să dezvolte osteoporoză se diminuează. O ceaşcă pe zi este suficientă,consumul în exces nefiind recomandat.

Reduce stresul

Există ţări în care ceaiul este consumat sub forma unui adevărat ritual şi acest lucru se întâmplă datorită conştientizării beneficiilor de către oameni. Ceaiul are efecte antidepresive,relaxează sistemul nervos şi te ajută să treci mai uşor peste zilele în care ai o zi mai proastă.

Atenţie! Gravidele nu au voie să bea mai mult de o ceaşcă de ceai negru pe zi.

Sursă foto: oazaroberto.blox.pl