Ceapa - cum acţionează asupra organismului

1 73935 original jpg jpeg

Poate că nu ştiai, dar sunt popoare care nici nu îşi imaginează viaţa fără ceapă, cum este cazul indienilor, care o includ în foarte multe preparate din bucătăria tradiţională. Mai mult decât mirosul şi gustul specifice, aceasta este şi extrem de hrănitoare şi prezintă o serie de beneficii pentru sănătate.

Menţine inima sănătoasă

Ceapa este bogată în compuşi ai sulfului,cum ar fi thiosulphinates,thiosulphonates,mono-,di-şi tri-sulfuri care ajută la scăderea nivelului de colesteroldin sânge. Antioxidanţii din ea reduc stresul oxidativ asupra celulelor şi previn oxidarea colesterolului şi formarea plăcii.

Ajută la controluldiabetului zaharat

Pe lângă compuşii sulfului,leguma conţine flavonoizi,cum ar fi quercetin,care au efect hipoglicemiant. Un studiu publicat în revista Environmental Health Insights arată că pacienţii cu diabet zaharat de tip 2,care au consumat ceapă regulat,au înregistrat o scădere a  nivelului glucozei în sânge.

Îmbunătăţeşte imunitatea

Vitamina C,un puternic anti-inflamator,este prezent în cantităţi considerabile în ceapă,ceea ce ajută la îmbunătăţirea imunităţii. De asemenea,tot ea este răspunzătoare de creşterea activităţii celulelor natural killer (celule care luptă contra bolilor cronice) şi de creşterea imunităţii naturale împotriva agenţilor infecţioşi.

Te scapă de stres

Quercetin,un compus prezent în ceapă,acţionează ca un sedativ care poate duce la reducerea durerii,a depresiei şi a anxietăţii. Aşadar,dacă ai avut o zi stresantă,încearcă să mănânci şi câteva felii de ceapă la cină. Este un bun remediu şi pentru insomnie.

Te protejează de cancer

Potrivit studiilor,la cei care consumă ceapă şi usturoi în mod uzual s-a înregistrat o reducere semnificativă a cancerului.

Te ajută să îţi menţii pielea sănătoasă

Antioxidanţii din ceapă acţionează la nivelul pielii,prevenind apariţia ridurilor şi a liniilor fine,semne ale trecerii anilor.  Iar acesta nu este singurul beneficiu asupra pielii. Ea mai este folosită şi ca tratament anti-acneic,datorită calităţilor sale anti-microbiene,anti-bacteriene şi anti-inflamatorii.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg