Cel mai bun truc pentru adormit adulţii

1 72806 original jpg jpeg

Nu poţi să adormi din cauza grijilor? Doctorul Andrew Weil, specializat la Universitatea Harvard, garantează efectele unei metode simple, care se bazează pe inspiraţie şi expiraţie. Tehnica „4-7-8“ funcţionează şi poate fi încercată de oricine, indiferent de vârstă.

Nu trebuie să fi expert în cursuri antistres şi de respiraţie,ca să poţi beneficia de un somn ca de bebeluş. Bine,vorbim de un bebeluş care a mâncat,e schimbat şi nu suferă de colici. Tehnica respiraţiei te ajuta să adormi în mai puţin de un minut.

Tot ce trebuie să faci este să inspiri aer pe nas timp de patru secunde,apoi să ţii respiraţia timp de şapte secunde,iar la final să expiri pe gură,opt secunde.

Specialiştii au studiat combinaţia de cifre şi au descoperit că există un efect produs de substanţele chimice din creier,care reducă viteza bătăilor inimii şi te ajută să dormi profund.

„4-7-8“,somniferul fără efecte adverse

Nu mai aştepta,pune în aplicare trucul chiar din seara asta. Te ajută să te relaxezi şi să te trezeşti odihnită chiar şi după câteva ore de somn. Mai mult,poţi folosi această metodă ca să scapi de emoţii şi de stres când ai de susţinut o şedinţă important sau un examen.

Înainte de culcare,dacă încerci acest truc cu ochii închişi,să nu te mire dacă adormi înainte să bată şi cea de-a opta secundă pe ceas.

Pur şi simplu funcţionează fără să mai fie nevoie de ceaiuri cu efect sedativ,medicamente şi extracte care acţionează ca un somnifer.

Nu te grăbi

Prima dată când încerci să aplici aceasta metoda,e posibil să vrei să tragi mai mult aer în timp,să inspiri cinci-şase secunde sau mai mult. Fii fără grijă,vei putea să-ţi ţii respiraţia timp de şapte secunde şi apoi să expiri alte opt.

De asemenea,vei vrea,probabil,să grăbeşti contorizarea,de teamă că nu vei putea să-ţi ţii respiraţia şapte secunde. Încă o dată,stai liniştită şi respectă indicaţiile.

Vei simţi la propriu că inima începe să meargă,nu mai aleargă,mintea nu mai caută soluţii la toate grijile,care dispar şi ele rând pe rând şi tot corpul se relaxează şi se pregăteşte de somn.

Nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa celor patru secunde cât inspiri,a celor şapte secunde cât ţii respiraţia şi pentru opt secunde cât expiri,pentru că aceste numere sunt studiate şi au un efect benefic asupra creierului şi plămânilor.

În plus,e ca şi cum ai fi sub efectul unei anestezii,iar când trezeşti nu mai şti ce s-a întâmplat după secunda opt.Recente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg