Cele mai bune şi cele mai rele surse de proteine

1 61919 original jpg jpeg

Proteinele sunt indispensabile dintr-o dietă echilibrată, fiind recomandate în special celor care doresc să piardă în greutate. Iată care sunt cele mai bune şi cele mai rele surse de proteine.

Proteinele se găsesc în diverse alimente,însă unele dintre acestea nu sunt prietenoase cu silueta sau cu sănătatea ta.

Cele mai bune surse de proteine

Lintea

Poate că până acum nu şi-a găsit locul în meniultău,dar ar trebui să o întroduci,deoarece pe lângă proteine,abundă în substanţe nutritive precum fier şi acid folic.

Roşiile

Consumul constant de fructe şi legume poate preveni multe afecţiuni. În plus,roşiile sunt sărace în grăsimi şi în calorii,dar îţi pot oferi o senzaţie de saţietate de lungă durată.

Laptele

Este o sursă importantă de proteine şi este recomandat să-l consumi dimineaţa. Optează pentru lapte de la fermă,în locul celui procesat şi în care s-au adăugat conservanţi.

Fasolea

În special cea boabe,este una dintre cele mai sănătoase surse de proteine. Fasolea facilitează pierderea în greutate şi ţine în frâu apetitul deoarece conţine multe fibre solubile.

Tofu

Este o sursă ideală de proteine,atât timp cât brânza tofu provine de la boabe de soia care nu au fost modificate genetic.

Cele mai rele surse de proteine

Cartofii

Pe lângă faptul că sunt o sursă importantă de carbohidraţi,consumul constant de cartofi predispune la îngrăşare,mai ales dacă sunt prăjiţi.

Conservele de ton

Chiar dacă peştele este un aliment sănătos,fiind bogat în acizi graşi omega 3,păstrat la conservă el se poate transforma într-un aliment periculos. Pe lângă cantitatea ridicată de mercur,el este expus la substanţe toxice,care pot dăuna sănătăţii.

Carnea de porc

Carnea este o sursă deproteine,însă este mai bine să o eviţi pe cea de porc doarece are multe grăsimi şi contribuie la creşterea colesterolului. Optează în schimb pentru carnea de pui sau de curcan.

Carnea de miel

La fel ca şi carnea de porc,şi cea de miel are un conţinut crescut de grăsimi,aşadar ar trebui să o eviţi pe cât posibil.